Diari La Veu del País Valencià
La iniciativa «Right2Cure» demana al govern espanyol que lidere la proposta de suspensió de patents a la UE

La Iniciativa Ciutadana Europea Right2Cure, que agrupa més de dues-centes organitzacions de la societat civil de la UE per exigir a la Comissió Europea la suspensió de les patents de les vacunes contra la Covid-19, considera que l’estat espanyol hauria de «passar de les paraules als fets» i liderar a la Unió Europea la proposta de suspensió temporal de patents que actualment es discuteix a l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

Al seu parer, «l’anunci que van fer ahir els EUA donant suport a una suspensió temporal de les patents de les vacunes, desmunta per complet l’estratègia de bloqueig que estan impulsant la Comissió Europea i els Estats membres en l’OMC». En aquest sentit, «la UE ha de deixar de defensar els interessos de les grans farmacèutiques i apostar per una proposta que defense l’interés general». Perquè «hi ha capacitat de producció de vacunes i instal·lacions que a causa del monopoli de les patents segueixen sense poder fabricar».

A més, «el canvi de posició dels EUA deixa la UE ja amb poques excuses per mantindre el bloqueig actual». «La Comissió ha de deixar arrere la seua oposició i escoltar la majoria de països que fan una crida a la suspensió de patents», assenyala.

Right2Cure considera que «el govern espanyol, que ja ha donat mostres públiques d’estar obert a plantejar canvis en la política de propietat intel·lectual i patents, ha de liderar aquest canvi de posició a la Unió Europea». Per això, fan «una crida clara i contundent: l’estat espanyol ha de treballar perquè la UE deixe de ser part del problema i comence a ser part de la solució».

Aquesta Iniciativa Ciutadana Europea lluita per l’accés universal a les vacunes, la seua declaració com a bé públic i la suspensió de les patents. Ja hem superat les 185.000 signatures en tota la UE i a l’Estat hi ha hagut quasi 25.000 adhesions en uns mesos.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa