Diari La Veu del País Valencià
La Societat Coral El Micalet convoca els Premis Miquelet 2021

La Societat Coral El Micalet ha convocat la 34a edició dels Premis Miquelet 2021 que enguany consta de quatre categories obertes i altres dos que concedeix l’entitat. Els guardons s’entregaran en una gala que se celebrarà a la seu de l’entitat a València el mes de novembre.

Les diferents categories dels premis són el Joan Coromines, d’investigació filològica, històrica o cultural; Micalet de Teatre; Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; i l’Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer. El termini d’admissió d’obres finalitzarà el 25 d’octubre i les bases dels diferents premis es poden consultar en la pàgina web de la societat musical.

La societat musical entrega també els premis d’Estudis Musicals de l’Institut Musical Giner i a la Difusió del Patrimoni Cultural, així com els prestigiosos Miquelet d’Honor que es concedeixen des de l’any 1988 a persones i institucions i des del 2005 es donen a títol individual i col·lectiu.

Des de llavors han estat guardonades destacades persones i entitats rellevants com Marc Granell, Obrint Pas, Falla Na Jordana, Isabel-Clara Simó, Maria del Mar Bonet, Antoni Miró, Per L’Horta, Paco Muñoz, Muixeranga d’Algemesí, Carles Santos, Joan Francesc Mira, Manuel Muñoz, Universitat de València, Al Tall, Enric Valor, Ovidi Montllor, Matilde Salvador, Eliseu Climent, Vicent Ventura i Manuel Molins, entre d’altres.

Defensa de la llengua i la cultura

El Micalet no va convocar els Premis Miquelet en 2020 per la crisi generada per la COVID-19, però sí que va entregar els Miquelet d’Honor amb els quals la junta directiva de l’entitat va reconéixer la trajectòria cívica desenvolupada per Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València i membre de l’Institut d’Estudis Catalans i l’activitat en defensa de la llengua, la cultura i la resiliència del projecte impulsat per la Companyia Teatre Micalet durant 25 anys, aniversari que va celebrar l’any passat.

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, ha assegurat que estan «molt satisfets de poder convocar els Premis Miquelet 2021 després del parèntesi al qual ens va obligar el coronavirus l’any passat». Pardiñas ha indicat que «aquests guardons prenen el pols al dinamisme cultural, la investigació, educació i excel·lència, als quals l’entitat contribueix en 34 edicions».

Guanyadors del 2019

Els guanyadors de les diferents categories dels Premis Miquelet en 2019 van ser Vicent Sanz i Pérez, Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural; Adrián Novella, Premi Micalet de Teatre; Musiescola, Premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Premi Institut Obrer de València.

El Micalet va reconéixer també la Muixeranga de València, Premi Difusió del Patrimoni Cultural, i sis alumnes de l’Institut Musical Giner.

I Mostra d’Art

El Micalet ha inaugurat la I Mostra d’Art, una exposició que reuneix obres d’11 artistes emergents seleccionades per un jurat compost per tres experts en Belles Arts de reconegut prestigi. La primera edició ha suscitat molt d’interés i s’han presentat nombroses propostes entorn del tema La llibertat d’expressió. En moltes, hi destaca el component feminista i de lluita encara que des de perspectives diferents.

Aquesta iniciativa, impulsada a través de les xarxes socials, estarà oberta al públic fins al 31 de maig, dia en què se celebrarà un debat amb els artistes participants entorn de la llibertat d’expressió i l’art.

Els artistes d’aquesta edició són: Dalila Eslava, Eva M. Romero García, Geles Tomàs, Jesús Giron Araque, La Rulla, Libertad Ballester, Manola Roig Celda (Nela), Miquel Ignasi Chilet Torres, Pau Herreros Castelló, Rosa Serra Magraner i Sémele.

Comparteix

Icona de pantalla completa