Diari La Veu del País Valencià
Unides Podem reclamarà al Congrés paralitzar la MAT de les comarques del nord

Els diputats al Congrés d’Unides Podem Marisa Saavedra, Juan López de Uralde i Txema Guijarro s’han reunit amb representants de la Plataforma No a la MAT de Castelló i la Plataforma per un Nou Model Energètic i han traslladat la seua intenció de presentar iniciatives que intenten paralitzar la construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) a les comarques del nord per l’afecció al territori. La diputada al Congrés per Castelló, Marisa Saavedra, advoca per impulsar una transició energètica sostenible.

Els parlamentaris d’Unides Podem coincideixen «en la preocupació per les conseqüències que tindria una infraestructura com la MAT per a les comarques del nord, especialment a l’interior, que necessita solucions a la despoblació i no agressions i infraestructures que generen danys irreparables».

Unides Podem considera que és el moment d’impulsar un altre model «energètic, sostenible i eficient», i la generació descentralitzada de l’energia, «que no requerisca grans línies de transport i siga respectuós amb el territori i la salut de les persones». «És un compromís recollit en l’Acord de govern i està en línia amb la ineludible lluita contra el canvi climàtic i les línies estratègiques dels Fons europeus», ha apuntat la coalició.

Unides Podem es compromet a dur a terme diferents iniciatives al Congrés espanyol, com ja va fer a les Corts Valencianes, «per intentar paralitzar aquesta infraestructura i impulsar mesures en línia amb la necessària transició ecològica».

La declaració d’impacte ambiental favorable al projecte de la MAT, que es va publicar fa poc, dona via lliure a aquesta infraestructura elèctrica a les comarques del nord i afectarà directament 17 termes municipals.

El traçat afectarà llocs emblemàtics

«El traçat afectarà llocs emblemàtics de les comarques del nord, espais de la Xarxa Natura 2000, zones d’especial protecció ambiental, patrimoni cultural i paisatgístic, i també travessarà zones poblades sense respectar les distàncies mínimes de seguretat, i afectarà de manera greu els nuclis habitats en poblacions com per exemple Atzeneta, o en parts del terme de Castelló de la Plana, com la partida Benadressa», segons ha explicat la coalició d’esquerres.

Unides Podem ha afegit que «a més està l’impacte visual de les torres i els tallafocs i el deteriorament del paisatge». «Tot això sens dubte afectarà molt negativament les condicions de vida i el desenvolupament econòmic de la zona», ha conclòs.

Agermana’t

Cada dia estem més a prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa