Per una Xarxa de Carrils Bici Segurs que unisca els pobles de la Ribera

Els nivells de pol·lució són cada vegada més alts pels vehicles de combustió fòssil. Es poden donar més opcions a la ciutadania?

La Ribera acumula una gran quantitat de població en municipis separats per 5 o 10 quilòmetres com a màxim i el transport públic és pràcticament anecdòtic. Tenim una línia de tren amb poca freqüència de pas i uns serveis d'autobusos amb freqüències ridícules. Per tant, la major part de la població utilitza el cotxe per anar a qualsevol poble.

Donada l'orografia de la comarca (pràcticament plana) propose la creació d'una xarxa de carrils bici segurs que unisca els diferents pobles seguint l'exemple del carril que uneix Alzira i Carcaixent, un èxit rotund. 

És necessari millorar els accessos a les ciutats, aprofitar els camins rurals que van en paral·lel a les carreteres principals, condicionar-los i senyalitzar-los per al trànsit de bicicletes, vianants o, inclús, patinets elèctrics. 

Les nostres institucions han de demostrar el seu compromís amb el medi ambient, la mobilitat sostenible i la salut dels habitants amb la creació d'una xarxa de carrils bici segurs per reduir l’abús del cotxe. A més, serviran en molts casos com a rutes de salut per a les persones. 

Per tot això he generat la següent proposta al portal Participa de la Generalitat Valenciana. Si la proposta arriba als 5.000 avals, es passarà a la Conselleria corresponent que haurà de pronunciar-se sobre la proposta. 

Et demane el teu aval i que ho faces córrer entre els teus contactes. Registra’t i avala la proposta. Fem-ho possible. Fem bici, fem esport, fem salut!

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.