Diari La Veu del País Valencià
L’ajuntament de Bellreguard impulsa la restauració del panell ceràmic de la «Botigueta Nova de Pedro Llinares»

L’ajuntament de Bellreguard (la Safor) ha començat la tasca de restauració de la «Botigueta Nova de Pedro Llinares». Es tracta d’un treball per a recuperar una façana històrica feta amb taulells de ceràmica, declarada Bé de Rellevància Local (BRL), i que data de l’any 1925.

Aquesta façana, quasi centenària, va patir greus desperfectes l’any 2018, quan els inquilins de la vivenda van instal·lar-hi un comptador de llum, i van eliminar bona part dels taulells. L’Ajuntament va ordenar la paralització de l’obra per tractar-se d’una façana protegida per la llei valenciana que regula el patrimoni i per la qual es considerava BRL, pel fet d’estar construïda abans de 1940.

L’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, ha sigut un dels principals implicats en l’interés per la restauració de la façana. «Hem mamprés la tasca de restaurar aquest panell ceràmic perquè és un dels pocs que resten en peu al País Valencià fabricat pel taller de José María Verdejo de Manises», afirma l’edil bellreguardí.

La primera fase de l’actuació que s’està portant a terme consisteix en la consolidació i reposició de les peces ceràmiques que falten. L’encarregat de la restauració és el ceramista Xavier Morant, qui precisament és un dels nets de José Maria Verdejo. El projecte també inclou la instal·lació de portes i finestres que simularan l’entrada original de la botiga i que completaran la restauració i la recuperació del panell ceràmic de la històrica Botigueta de Bellreguard.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l’import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací

Comparteix

Icona de pantalla completa