A Cullera tenim una assut, anomenada «de la Marquesa», que va i resulta que no sempre està on hauria d’estar. Segons l’alcalde del poble l’assut, pel que respecta a la neteja, NO està a Cullera.

És o no és lamentable que els representants de les diferents administracions s’espolsen les seues responsabilitats amb un breu i penós «eixa faena no ens pertoca»?

Evidentment el «propietari» de l’espai és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer («con la Iglesia hemos topado, amigo Sancho»), però no és menys cert que l’Ajuntament del poble ha de vetllar per a que tots els espais públics i privats del municipi estiguen nets de residus contaminats.

Pensem que és un deure de la Policia Municipal denunciar tots aquells que embruten de manera voluntària el poble. Sense eixa tasca «educativa» no aconseguirem conscienciar particulars, col·lectius i administracions en la importància de frenar el femer.

És necessari repetir les conseqüències dels abocaments incontrolats? És necessari repetir les conseqüències d’omplir la mar de plàstics? És necessari patir una pandèmia per a començar a valorar les conseqüències del nostre abús planetari? És necessari que vinga una associació ecologista a dir-los als polítics «moderns» que governar no és fer-se fotos sinó actuar per a millorar la vida de la gent, la que viu i la que viurà?

Sembla que la resposta a les quatre preguntes és sí. Cal recordar que cuidar el nostre entorn és faena de tots, però és l’Ajuntament el responsable de la protecció del medi ambient en el municipi!

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l’import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací

Comparteix

Icona de pantalla completa