Diari La Veu del País Valencià
El Menador Espai Cultural de Castelló de la Plana acull demà la presentació del llibre ‘Pel meu país’, memòries d’Antoni Royo Pérez

El llibre “Pel meu país”, memòries d’Antoni Royo Pérez, es presentarà el dimarts 15 de setembre del 2020, a les 19 h., al saló d’actes del Menador, espai cultural de Castelló de la Plana. L’obra, editada per Onada Edicions, serà glossada pel sociolingüista Vicent Pitarch i per la pedagoga Ali Brancal. L’autor, Antoni Royo, que utilitza el pseudònim literari de Jordi Querol, ha estat durant 42 anys el delegat d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló. A més, des de fa anys, Antoni Royo és també membre de l’executiva nacional de la Plataforma per la Llengua.

En un volum de 800 pàgines, l’autor recull moltes històries no escrites del postfranquisme i de la transició a la Plana de Castelló, i a la resta de les comarques del nord del País Valencià. Per a narrar els fets, Antoni Royo combina la documentació amb els records i els punts de vista subjectius, seguint la forma literària de l’assaig. Per primera vegada, per exemple, es conta en un llibre la intrahistòria del nacionalisme valencià al Castelló dels anys 60, dels Aplecs de la Plana, dels partits polítics castellonencs en la clandestinitat i de la vida cultural dels anys 70 i 80.

El llibre “Pel meu país”, d’Antoni Royo, aporta moltes informacions desconegudes o poc divulgades sobre una àmplia galeria de personalitats del País Valencià del segle XX, com ara Eliseu Climent, Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Miquel Peris i Segarra, Vicent Pitarch o Matilde Salvador. L’acte de presentació de les memòries d’Antoni Royo té la col·laboració d’Acció Cultural, d’Escola Valenciana i de la Plataforma per la Llengua, a més del Menador, espai cultural.

Antoni Royo (Castelló de la Plana,1954) és autor d’una trilogia de novel·les sobre la història valenciana “Quan bufa el ponent”, “Els venjadors valencians” i “Llancen crits de llibertat”, i també d’una altra trilogia al voltant de la història romanesa: “No aixafaran el meu poble”, “Encara que ens creguen vençuts” i “Perquè ressorgirem del no-res” (inèdita). També ha escrit obres de ciència ficció com ara “El planeta perdut”, “Dos móns, un planeta”, i unes altres de política ficció, tres en col·laboració amb l’autor Moisés Mercé -“Abans moros que catalans”, “València, 1977” i “Cap a la ciutat”- i unes altres creades en solitari, com ara “La secta dels suïcides” i “La banda de Moebius”. Ha publicat a més una biografia del general maulet Joan Baptista Basset, així com centenars d’articles i de contes en diaris i publicacions diverses.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l’import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací

Comparteix

Icona de pantalla completa