Des de ben menuda he crescut en una llar on l’amor a la pàtria i la llengua, la llibertat i el respecte, han estat l’eix fonamental del dia a dia. Una llar on es respectava qualsevol tipus d’opinió i pensament han estat la base de la meua educació.

He crescut en un entorn en què la defensa del País ha estat molt present de la mà del meu gran referent en qualsevol àmbit de la meua vida, mon pare. I com no podia ser d’altra manera, el seu nacionalisme i el seu amor al País Valencià, i la seua consolidació com a República i la lluita per aconseguir-la, han estat una de les herències més preuades que m’ha donat i em podrà donar.

Sempre he entès que aquesta República, mai podria ser sense els nostres germans de Catalunya i Balears. Per a mi, tots som part de la mateixa cultura i sentiments i no podria entendre-la sense la seua participació i la unió amb ells.

Des de la Revolució Francesa, és evident que la república com a forma de govern és una opció tan valida per als països d’Europa com per a la república per excel·lència com són els Estats Units d’Amèrica.

Per a un estat modern, avançat i responsable, com el què volem aconseguir i som, és imperdonable que mantinguem una monarquia per la gràcia de d’un Deu que ben poc sabem d’ell.

En els temps que estem vivint, queda ben pal·les que el paper del rei espanyol, per la gràcia de Deu, i la seua família és simplement una despesa econòmica que, com és ja tradició, ens costa molt al País Valencià, ja que som el territori de “l’Estat de pandereta” del que ens segueixen obligant a ser part.

Cavallers, cavalleres. És una vergonya que en els temps en els que vivim ens veiem obligats a ser súbdits d’una monarquia heretada d’aquells qui ens van conquerir de forma injusta. És insultant que a dia d’avui siguem formant part d’un Estat, històricament governat, de vegades, per homes sanguinaris i assassins, que ens va privar de les nostres lleis i de la nostra identitat, de la mateixa manera que van acabar amb els indígenes en nom de Déu.

Companyes i companys, el País Valencià serà republicà, feminista i just, o no serà.

Salut i República.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l’import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací

Comparteix

Icona de pantalla completa