El complex Marina d'Or, a Orpesa (la Plana Alta), ha tancat la temporada d’estiu sense avís previ, cancel·lant totes les reserves dels hotels i del balneari posteriors al 17 de setembre. La decisió ha estat notificada als clients per telèfon o correu electrònic.
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) aconsella reclamar les despeses i perjudicis, i ha advertit que, encara que inicialment la companyia indica als consumidors que tenien reserves que retornarà l'import d'aquestes, «també ha de compensar altres despeses associades que ara perden la seua raó de ser».
L'OCU considera que «aquesta política de tancament genera perjudicis als consumidors de manera injustificada» i anima a reclamar per les despeses associades, com ara el transport. També recomana guardar els comprovants de tota mena de reserves i pagaments relacionats amb l'estada prevista al complex, així com dels serveis addicionals i que puguen servir per a formalitzar la reclamació.
En cas que els usuaris no es vegen rescabalats de les despeses i perjudicis ocasionats, l'OCU recorda que poden utilitzar els recursos que posa a disposició dels consumidors.
La darrera compra del complex
L'empresa no ha explicat les causes d'aquest tancament ni quan tenen prevista la pròxima obertura. Tanmateix, cal tindre en compte que fa un mes el Grupo Fuertes (propietari de firmes com El Pozo o Cefusa) va comprar el complex d’Orpesa al fons americà Farallon Capital Management, que prèviament l’havia adquirit al fundador de Marina d'Or, Jesús Ger.
La darrera operació de compra es va conéixer l’agost passat quan el Grupo Fuertes va entrar en l'accionariat i Hotels Magic Costa Blanca, amb seu a Benidorm (la Marina Baixa), s'encarregaria de la gestió del complex vacacional. En aquests moments només falta el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè culminara l'operació empresarial.
Magic Costa Blanca posseeix una cartera de 10 hotels i 2 complexos d'apartaments a Benidorm, l’Alfaç del Pi, Finestrat i la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, i a Gandia, a la Safor.
Després de l’impacte de la crisi del 2008, el fons Farallon hi va invertir diverses desenes de milions per a millorar el complex i va sanejar els comptes. Ara mateix, compta amb una plantilla mitjana de 941 professionals, que en l'època de més activitat, a l'estiu, assoleix els 1.420 professionals.