El judici contra Camps es reprèn després de dos mesos d’aturada

El procediment continuarà amb la declaració de l’inspector del cas Gürtel

El judici a l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, es reprèn aquesta setmana amb la declaració de l'exinspector en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va dirigir la investigació de la trama, Manuel Morocho.

Així està recollit en el calendari de sessions d'aquesta vista oral, en el qual consta la citació de Morocho, prevista entre el dimecres i el dijous al costat d'altres dos policies. Amb tot, el judici es reprendrà demà dimarts amb la declaració de dos testimonis i un perit.

Cal destacar que en l'últim judici relacionat amb Gürtel, en concret el que es va centrar en els negocis de la trama a Boadilla del Monte (Madrid), Morocho va acreditar l'ús de comissions per a les campanyes del Partit Popular en el municipi madrileny.

A preguntes de la fiscal, Morocho va detallar que l'estructura liderada per Francisco Correa s'encarregava no només de realitzar preparatius per als esdeveniments, sinó també del «finançament» d'aquests. «És a dir, es convertia en l'executor i el canalitzador dels fons, independentment del seu origen, que el partit posara a la seua disposició per a poder finançar aquests actes», va explicar.

En la seua declaració, en la qual va ratificar els informes que va elaborar al llarg de més de 10 anys d’investigació, Morocho també va entrar al detall del funcionament de Gürtel, que s'encarregava de negociar «amb el poder adjudicador» com calia anar «configurant els plecs» perquè s'adeqaren a les característiques de l'oferta enfront de les de tercers, prevalent d'aquesta manera les que la trama considerava com a empreses amigues.

L'última sessió del judici a Camps es va celebrar el passat 18 de juliol, dia en què el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, va emplaçar a les defenses i acusacions a reprendre la vista oral a la tornada del període estival.

En aquest judici, que va arrencar el mes de gener passat, Camps s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

En la seua declaració en la vista oral Camps va responsabilitzar a la «direcció nacional del PP» de la contractació amb Gürtel, assegurant que es tracta d'un «partit centralitzat». Durant el judici, a més, ha protagonitzat alguns moments sonats, com l’esbroncada que va tindre amb Correa per la declaració que va fer el cap de la trama, amb la qual va assenyalar l’expresident valencià, que va arribar a dir a Correa «fill de puta» a l’eixida del judici.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.