El PP rebutja parlar en les llengües oficials al Congrés: «No farem el babau, parlarem en castellà»

Així s’ha expressat Borja Sémper, portaveu del partit

El portaveu del PP i subsecretari de Cultura i Societat Oberta, Borja Sémper, ha confirmat aquest dilluns que el seu partit parlarà en castellà al Congrés i no usarà les llengües oficials que volen impulsar el PSOE i els altres partits d’esquerres, nacionalistes i independentistes. Segons ha recalcat, el que no faran «és el babau».

«Parlarem en castellà», ha afirmat Sémper en una roda de premsa a la seu del PP, després de la reunió del comitè de direcció un dia abans que se celebre el Ple del Congrés en el qual s'obrirà la porta a l'ús de les llengües oficials.

Sémper ha assenyalat que és un debat que «no va de llengües, sinó de sentit comú, i caldria recuperar-ho al Congrés». El portaveu també ha subratllat que s'arriba a aquesta situació perquè només beneficia Pedro Sánchez per a ser investit president del Govern espanyol.

En aquest sentit, ha destacat que fins fa poc temps la posició del PSOE respecte a l'ús de les llengües al Congrés era la contrària, i ha insistit que la seua acceptació no és un favor a cap llengua, sinó el «benefici» de Pedro Sánchez.

Sémper ha acusat també els independentistes d'utilitzar les polítiques lingüístiques com a «armes llancívoles» per «obligar els diputats a fer servir els traductors» mentre que en la cafeteria «parlaran en castellà». «No és raonable», ha dit.

El portaveu del PP també ha dit que el seu partit no usarà les llengües oficials malgrat que Feijóo és gallec i parla una llengua oficial, amb una «trajectòria contrastable» en defensa de la promoció d’aquesta a la seua terra com a president de la Xunta.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.