L’Ajuntament de l’Eliana convoca la segona edició dels Premis a l’Ús del Valencià al Comerç Local

El termini per a participar estarà obert fins al pròxim 29 de setembre

L'Oficina de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de l’Eliana (Camp de Túria), governat pel PSPV, ha convocat la segona edició dels Premis a l'Ús del Valencià al Comerç Local de l'Eliana gràcies a una subvenció concedida per la Diputació de València. L'objectiu de l'àrea de Promoció Lingüística és «posar en valor i guardonar l'ús de la llengua pròpia als establiments comercials, de serveis i empreses del municipi perquè ajuden a normalitzar el seu ús i faciliten que el valencià siga la llengua de comunicació de la ciutadania».

La convocatòria d’aquest any preveu una única modalitat: el premi a l'ús del valencià en retolació i material imprés –com ara factures, albarans, bosses o dissenys, així com l’ús aplicat a les noves tecnologies –pàgines web, xarxes socials, programari de gestió o adaptació en noves tecnologies. Hi haurà un primer premi de 1.200 €, un segon de 1.000 € i un tercer premi de 800 euros.

La candidatura s'haurà de tramitar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament. El termini de presentació de sol·licituds serà del 18 al 29 de setembre. Caldrà adjuntar tant els annexos com un dossier d'un màxim de 20 cares explicant l'activitat que fa el negoci en valencià i justificant-ho amb fotografies, vídeos, xarxes socials, etc.

Els comerciants poden obtindre més informació en la mateixa Oficina de Promoció del Valencià, situada al Centre Sociocultural d’aquesta localitat de 18.000 habitants.

La regidora de l'àrea, Eva Santafé, ha recordat que aquests premis van recaure en la seua primera edició en la «Papereria i Llibreria Montaner» i «Comes, Pastisseria i Forn», i ha animat la resta de comerços a participar i, sobretot, a utilitzar la llengua pròpia per a «oferir un servei de qualitat que la clientela agraeix».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.