Una exposició de ceràmica contemporània inicia el cicle de Guardamar com a Capital Cultural Valenciana

Les obres pertanyen a la col·lecció d’Art de la Generalitat Valenciana

L'exposició «La ceràmica en la col·lecció d’Art contemporani de la Generalitat Valenciana» iniciarà el cicle de Guardamar del Segura (el Baix Segura) com a Capital Cultural Valenciana amb peces d'una desena d'artistes.

La mostra, que pot visitar-se fins al 29 d'octubre a la Casa de Cultura, reuneix obres de ceràmica junt amb altres que no parteixen del fang, però que comparteixen l'interés per la matèria primera i manifesten una proximitat estilística i estètica. Presenta peces de Carmen Ballester, Carmen Calvo, Enric Mestre, Jorge Peris, Juan Ortí, Rafaela Pareja, Tania Blanco, Vicente Ortí i Xavier Monsalvatje. 

El director del Consorci de Museus, Pérez Pont ha ressaltat que la col·lecció de la Generalitat Valenciana està permetent «dur a terme propostes expositives que contribueixen a la vertebració cultural del territori, alhora que enriqueixen la nostra mirada col·lectiva cap a l'art més actual».

«Amb aquesta exposició recuperem la tradició ceràmica» del País Valencià i, alhora, «mostrem les possibilitats creatives d'aquest i altres materials com la pedra, la porcellana o el metall, que han portat un bon nombre d'artistes contemporanis a treballar amb aquests», ha emfatitzat.

La col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana va començar a conformar-se el 2017 amb l'objectiu d'impulsar i revitalitzar el sector artístic del País Valencià, reconeixent aquells artistes i peces destacades «que ofereixen una panoràmica de l'art actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini», ha apuntat la Generalitat.

Des de llavors, la Generalitat ha adquirit més d'un centenar d'obres d'art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, amb equilibri entre homes i dones, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima i que van incloent-se en el procés de generar una memòria. A través del Consorci de Museus, s'ha desenvolupat una activitat expositiva al llarg de tot el País Valencià.

Amb motiu de la seua designació com a Capital Cultural Valenciana, Guardamar del Segura acollirà tres exposicions entre setembre del 2023 i febrer del 2024, amb obres de la col·lecció seleccionades atenent diferents criteris.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.