Amàlia Garrigós, pregonera de la Fira Modernista d’Alcoi

L’acte se celebrarà el pròxim divendres 22 de setembre

La periodista alcoiana Amàlia Garrigós serà la pregonera de la Fira Modernista d’Alcoi, un esdeveniment cultural que se celebrarà entre el 18 i el 24 de setembre i que inclourà conferències, presentacions, la recreació d’un mercat d’època a la plaça d’Espanya d’Alcoi i la recuperació temporal de cafès, concerts, salons i teatres de l’època. També hi haurà un espectacle celebrat en un dinar convocat al Restaurant La Hidro 1910 i una ruta teatralitzada per Alcoi el diumenge 24. La programació es pot consultar en aquest web.

Amàlia Garrigós, en concret, serà l’encarregada d’escriure i llegir el pregó amb què es donarà inici als actes el 22 de setembre a les 19.30 a la plaça d’Espanya. Amb més de trenta anys d’experiència en ràdio i televisió, Garrigós és una de les cares més conegudes de la televisió pública valenciana i dels programes d’àmbit cultural, trajectòria que li va valdre el premi del Col·lectiu Ovidi Montllor pel seu suport a la música en valencià el 2013, entre altres reconeixements. L’últim d’aquests ha sigut el guardó que li va dedicar la revista Tres Deu pel millor contingut radiofònic gràcies al programa presentat per Garrigós en À Punt Ràdio, «Territori Sonor».

El lema de la Fira Modernista d’Alcoi d’enguany és «La conquesta d’un somni: fent camí a la igualtat», i serà dedicada a la metgessa Virgínia Soler Alberola (1883-1965), pionera en l’exercici oficial femení de la medicina.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.