Tal dia com hui del 2011es va celebrar el I Ganxo Rock a Benigànim

El 17 d’agost del 2011 es va celebrar el I Ganxo Rock a Benigànim (la Vall d’Albaida), amb l’assistència de més de 500 persones. Aquest festival de música en valencià està organitzat pel col·lectiu cultural El Ganxo.

La primera edició va aplegar els grups Aspencat, Auxili, Tabernícoles i el cantador Pep Gimeno Botifarra al pati de les escoles del CEIP Beata Inés del municipi.

Aquest últim, el xativí Pep Gimeno Botifarra, va interpretar temes dels dos discos que llavors tenia al mercat: Si em pose a cantar cançons i Te'n cantaré més de mil.

També hi va participar Tabernícoles, un grup de rock de diversos pobles de la Vall d'Albaida que començava a tocar. Els components assenyalaven que «encara que no solem fer música en valencià, hem fet un esforç per tocar alguns temes clàssics del rock en la nostra llengua per a aquest acte». 

Per part seua, Aspencat, la banda de la Marina Alta que barreja la música reggae i de fusió amb tocs electrònics, hi va presentar el seu disc, Naixen primaveres, i els ontinyentins Auxili, van oferir la seua mescla d’ska i reggae, que introdueix la dolçaina.