Fa 10 anys, a DLV: «Rus: “Els dirigents de NNGG no saben què és el feixisme”»

Va assegurar que si ell sabera que saben el que és el feixisme i que tenen eixos símbols a les seues cases «els tiraria d’una patada al carrer»

El president del PP de la província de València, Alfonso Rus, ha assegurat hui que els càrrecs públics i dirigents de Noves Generacions (NNGG) que han sigut fotografiats amb simbologia feixista han demanat disculpes i, a més, ha afegit, «no saben què és el feixisme».

El també president de la Diputació i alcalde de Xàtiva (la Costera) ha afirmat que es van fer fotos en un partit de futbol amb banderes darrere, i ha assegurat que si ell sabera que saben què és el feixisme i que tenen eixos símbols a les seues cases «els tiraria d'una patada al carrer».

Rus s'ha pronunciat així durant el debat en el ple de hui d'una moció d'EU, en la qual es demanava que la Diputació condemnara els actes protagonitzats per alguns dirigents i càrrecs públics del PP en els quals es fa apologia del feixisme, i que es retire l'acta als regidors implicats.

La diputada d'EU Rosa Pérez ha mostrat la seua preocupació per aquestes actituds, que, segons ha destacat, són condemnades per l'ONU i la UE, i ha assegurat que «no es pot considerar un tema de xiquets, enarborar una ideologia que ha suposat moltes morts i represàlies en aquest país».

Pérez ha assegurat que li preocupen les actituds d'aquests joves dirigents del PP, però també que no hi haja hagut condemna i presa de mesures contra ells per part del partit.

Rus ha replicat que la direcció del PP, tant regional com estatal, ha recriminat els fets en tot moment, i fins i tot els ha obert un expedient i haurà de dictaminar si els expulsa o no del partit.

No obstant això, Rus ha valorat que tots ells han demanat disculpes, i ha recriminat a la diputada que porte al ple de la institució aquestes qüestions, encara que ella done suport perquè hi haja persones que «agafen coses sense pagar» o que un responsable d'EU arremeta a les xarxes socials contra l'Església i els catòlics.

Sobre aquesta última qüestió, Pérez ha afirmat que es tracta de llibertat ideològica, mentre que Rus ha insistit que coneix els dirigents de NNGG i pot garantir que «no saben què és el feixisme».

«Si jo haguera sabut que ho saben, i que ho tenen a les seues cases, d'una patada els tiraria al carrer», ha afirmat.

Per la seua banda, el portaveu popular, Juan José Medina, ha qualificat de «vergonyós» que l'oposició vulga donar lliçons sobre democràcia quan, segons ha dit, «Terra Lluire no deixa de ser un grup terrorista i estic esperant una condemna de Compromís», i tampoc condemnen les «realitats d'alguns països» amb dictadures.

El diputat de la coalició, Emili Altur, ha pres la paraula per al·lusions al seu partit i ha condemnat «públicament les accions de Terra Lliure i de qualsevol que use les armes per a defensar unes idees».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.