El negoci de les aules, Sagarra, Antoni Ferrer, Kundera, còmic i molt més, a La Veu dels Llibres

La revista d’informació i crítica literària ofereix nous continguts cada dissabte

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Manuel Lillo a Moisés Pérez, periodista del setmanari El Temps, que ha publicat el llibre El negoci de les aules, en què detalla al màxim la teranyina econòmica, social, política i mediàtica de què s’ha beneficiat l’escola concertada i privada al País Valencià.

A més, aquest dissabte, Bernat Reher comenta Vida Privada, de Josep Maria de Sagarra, una obra que ha tornat a les llibreries amb una nova edició a l’Editorial Barcino, dins de la col·lecció Imprescindibles. Ara la novel·la ha estat editada per Narcís Garolera, que recupera i revisa l’edició que va fer per a les obres completes de Tres i Quatre. 

Per part seua, Santi Borrell glossa Poesia Completa 1979-2021, d’Antoni Ferrer, un poeta vitalista «que lluita, mitjançant la consciència moral, el pensament, la reflexió, la pregària, la meditació», en paraules de Sam Abrams.

D’altra banda, Laura Ramos ressenya La insuportable lleugeresa de l’ésser, de Milan Kundera, que va morir el passat 11 de juliol a París. La novel·la, considerada, encara fins a dia d’avui, la seua joia insígnia, relata les històries de dues parelles d’amants; la de Tereza i Tomas, la de Sabina i Franz, i dels entrellaçaments de les respectives narratives. Quan l’espai exterior condemna, la intimitat esdevé el refugi dels individus.

En aquest número, Jesús Moncho s’endinsa en L'Incal, de Moebius i Jodorowsky, una novel·la gràfica, que es defineix a si mateixa com a «síntesi miraculosa entre la ciència-ficció més moderna, la traça captivadora del dibuixant Moebius, i el talent per a contar històries de Jodorowsky, tot tocat d'unes gotes de realisme màgic sud-americà». Més de tres-centes pàgines, publicades en episodis en els anys 1981/88, best-seller de còmics i traduït a més de vint idiomes, darrerament reeditat en català.

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més venuts a la Llibreria Catalana de Perpinyà.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.