Claus per a reprendre les rutines de son en la tornada a l’escola

Durant les vacances, molts hàbits i rutines es modifiquen, també per als infants. El de la son és un cas típic: és comú ficar-se al llit i aixecar-se més tard que durant la resta de l'any. I, en el moment de tornar al col·legi, els petits han d'adaptar de nou els seus costums a les hores establertes. Com aconseguir-ho?

El principal consell és que els menors comencen a ficar-se al llit aviat des d'uns dies abans que comencen les classes, per a evitar que el canvi siga massa brusc. El més apropiat és començar amb aquesta pràctica fins dues setmanes abans de l'inici del curs, perquè siga progressiu.

Una clau per a ajudar al fet que agafen bé la son radica en l'activitat física. En general, la recomanació és que els petits facen activitat física de moderada a intensa almenys durant una hora al dia. En èpoques en què fa falta ajustar els horaris de somni, es poden promoure algunes activitats més, perquè l'esforç demane un descans reparador.

D'altra banda, és fonamental atendre les rutines de la son: el sopar, el bany i altres activitats que indiquen que s'acosta l'hora d'anar a dormir. Si encara hi ha molta llum natural, baixa les persianes, i, al contrari, aixeca-les al matí una estona abans que el nen es desperte.

També cal parar esment a les pantalles, que en són enemigues. El consell de no permetre'ls utilitzar aquests aparells en les últimes hores del dia val per a tot l'any, però és encara més vital en els primers dies després de la tornada a les classes.

Un element més és l'esmorzar, i no sols per tractar-se del menjar més important del dia, sinó també pel que significa com a ritual en els primers matins del curs. Si es prepara un esmorzar saborós i nutritiu i es dedica el temps suficient per a gaudir-lo en família i sense presses, la matinada serà menys costosa i l'infant afrontarà el dia més animat i amb millor humor.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.