Diari La Veu del País Valencià
Col·lectius socials d’Alacant es concentraran dilluns davant de l’EVHA

El Sindicat de Barri de Carolines, Cometes i Somriures, Karam i Punt d’Informació i Denúncia de Drets Socials han convocat una concentració el pròxim dilluns dia 12 de juny davant l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) perquè aquesta institució pública complisca amb el seu decret 105/2021, article 48.7, i es comprometa a l’adjudicació per via d’urgència de vivendes en règim de lloguer social a famílies en situació d’emergència habitacional.

Segons denuncien aquests col·lectius socials, els últims mesos ha augmentat el nombre de famílies que, tot i disposar d’un decret d’emergència habitacional a les oficines de l’EVHA, continuen a l’espera que els assignen una vivenda.

«Aquestes famílies han lluitat molt per a exercir els seus drets i aconseguir que els serveis socials municipals acrediten la seua situació de vulnerabilitat, en tant que manquen d’alternatives habitacionals en un mercat de pisos de lloguer a Alacant amb preus inassumibles, amb baixos ingressos i amb persones al seu càrrec».

Els convocants també indiquen que aquestes persones ja han sigut desnonades de les seues anteriors vivendes o el jutjat els ha donat una dada per a executar el desnonament. «En aquestes circumstàncies, a l’empara del citat decret, han aconseguit que l’Ajuntament d’Alacant signe el decret d’emergència habitacional, que en alguns casos porta sis mesos en l’EVHA, a l’espera que es complisca la llei i se’ls assigne una vivenda en règim de lloguer social».

Per això, dilluns dia 12 de juny a les 11.00 del matí, els col·lectius es manifestaran amb aquestes famílies a les portes de la seu de l’EVHA d’Alacant –carrer Girona 4, al centre de la ciutat– per a defensar-les.

Comparteix

Icona de pantalla completa