Diari La Veu del País Valencià
Insatisfacció en Esquerra Unida per l’escàs paper que tindrà al si de Sumar

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat «preocupació» pel paper que tindrà la seua formació a Sumar i ha assenyalat que «si es vol crear una gran coalició que funcione, tothom s’ha de sentir identificat no menyspreat».

Així ho ha considerat Pérez Garijo en declaracions aquest divendres als mitjans en els quals ha assenyalat que, en cas contrari, es generarà una «desafecció» que no ajudarà a «construir res», i també ha mostrat preocupació per la possible abstenció: «Crec que és important que aquestes coalicions d’esquerra es facen de manera que les formacions siguen respectades i generant suficient il·lusió com perquè les persones vagen a votar».

En aquest sentit, ha reconegut que les notícies sobre la participació d’Esquerra Unida ara mateix «no són favorables», però ha indicat que esperen que eixe pacte «reflectisca el pes que té cada força». En aquest sentit, ha indicat que Compromís té major pes que ells, però ha incidit que Esquerra Unida va obtindre el 28 de maig 112 regidors i nou alcaldies, així com la seua estructura territorial.

Pérez ha assenyalat que «no té res que dir sobre Compromís», que «negocia les seues condicions com és normal, lògic i raonable», però sí que ha assenyalat que està a l’espera de l’acord amb Esquerra Unida, que es tanca a nivell estatal.

«Si nosaltres que sempre hem sigut els de la unitat de l’esquerra, volem que sorgisca Sumar per a poder continuar avançant, però ha de nàixer com una força o com una coalició on totes les forces se senten respectades, en cas contrari es generarà una desafecció molt gran i la unitat de l’esquerra no serà una realitat».

Per això, la consellera en funcions s’ha mostrat «preocupada» perquè es pot perdre una «oportunitat», ja que pensa que Sumar és un «projecte en positiu que servisca per a cosir al País Valencià». «Si naix amb determinades forces invisibilizadas no naixerà bé. Perdrem una oportunitat molt important per a l’esquerra», ha assenyalat.

La coordinadora d’EUPV també ha indicat que contempla plantejar una assemblea extraordinària de la formació per a la tardor.

Comparteix

Icona de pantalla completa