Diari La Veu del País Valencià
L’STEPV celebra el XIV congrés en un moment dolç

Amb la revalidació per tercera volta consecutiva de la majoria absoluta en l’ensenyament públic no universitari i un important creixement en l’universitari, en les eleccions sindicals celebrades a finals de l’any passat. Així, en aquest moment dolç, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) arriba al seu XIV congrés que reunirà 200 delegats entre hui i diumenge a València.

Des del sindicat destaquen els resultats assolits els darrers anys, com la recuperació de les plantilles docents –que ha implicat la incorporació de milers de nous docents al sistema educatiu públic- i, sobretot, en els processos d’estabilització del personal interí, un dels seus principals cavalls de batalla. Encara que recorden que aquests no han resolt tot el problema de temporalitat a l’ensenyament públic i asseguren que continuaran treballant per donar «solució a la situació de col·lectius precaritzats, com és el personal interí, el professorat associat o l’ajudant doctor».

A més d’aquest front, l’STEPV es planteja com a reptes per a la pròxima legislatura «la recuperació del poder adquisitiu i l’equiparació salarial de tots els cossos docents a l’A1, l’increment de l’ensenyament en valencià; la recuperació de la gestió democràtica dels centres; millores en les polítiques d’inclusió educativa i d’atenció a l’alumnat; la lluita contra la bretxa salarial de les dones; el desplegament de la llei de prevenció de riscos laborals, i la formació en les necessitats del professorat.

Reducció de ràtios

Encara que un dels punts on l’STEPV està centrant la seua capacitat mobilitzadora és en la reducció de les ràtios a les aules.

Precisament aquest dimecres presentava a les Corts les 23.108 signatures que han recollit durant vuit mesos per impulsar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per tal de reduir els màxims d’alumnes per classe.

Actualment, les ràtios estan fixades en 25 alumnes/aula a infantil i primària, a 30 a secundària i Formació Professional i 35 en batxillerat i les escoles oficials d’idiomes. La proposta d’aquesta ILP és reduir a 20 alumnes per aula en totes les etapes i, com a molt, a 25 en el batxillerat i formació professorat.

Amb aquests números, des de l’STEPV asseguren que «el professorat podrà atendre molt millor el seu alumnat i donar compliment a l’atenció el més individualitzada possible tal i com marca la normativa d’inclusió educativa en vigor».

Fonts del sindicat destaquen que si «durant els dos cursos de pandèmia va ser possible aplicar aquestes ràtios de 20 alumnes, una de les mesures més ben valorades pel conjunt del professorat, és perfectament possible que es continue aplicant en el futur».

Comparteix

Icona de pantalla completa