Primers senyals d’estiu

Notable ascens tèrmic a partir de hui

L'any passat, quan encara no havia començat oficialment l'estiu, ja estàvem anunciant i a punt de patir la primera ona de calor que va ser la més primerenca des que tenim registres.

Enguany notarem com pugen les temperatures i això es pot considerar com els primers senyals de l'estiu, però tot i fer calor, de moment no serà la de l'any passat.

El dia ha començat amb temperatures més altes, ja que el cel ha estat prou cobert durant la nit i matinada, i el vent de ponent s'encarregaran de deixar les màximes prop o per damunt dels 30 graus a la franja costanera que va des de Castelló de la Plana fins a Dénia. Temperatures entre els 30 i els 33 graus marcaran també els termòmetres terra endins d'aquestes zones, al prelitoral.

Tindrem pas de núvols i hem dibuixat el símbol de pluja, però si plou, serà de forma molt intermitent, aïllada... quatre gotes mal comptades.

Demà dissabte també serà un dia prou calorós. El ponent es deixarà sentir fins a migdia mantenint  les temperatures tan altes com hui al centre i l’interior. A la costa pense que entrarà la brisa a migdia i l’ambient quedarà menys calorós.

Les previsions tornen a donar tronades diumenge de vesprada. El matí serà assolellat, però de vesprada caldrà parar atenció a les nuvolades que es formaran a les muntanyes del nord, perquè creixeran amb energia i les tronades podran ser localment intenses i fins i tot arribar a la costa del nord.

Dilluns també creixeran núvols d'evolució al nord i dimarts l'arribada d'una massa d'aire fred des del nord-oest de la Península farà que l'oratge siga inestable per tot arreu i que les tronades puguen descarregar de nou amb força.

Tingueu bon divendres i bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.