Diari La Veu del País Valencià
Som Barxeta negocia l’Ajuntament amb Esquerra Unida per a governar amb sis de nou regidors

Els integrants de Som Barxeta, candidatura de la localitat de la Costera en què està inserida Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), encaren aquesta setmana les negociacions amb els grups polítics municipals per intentar conformar un govern local d’esquerres per al municipi.

El passat 28 de maig la ciutadania de Barxeta va repartir el vot, quasi per igual, entre Esquerra Unida, Som Barxeta i Partit Popular, de manera que cadascun dels partits ha tret tres escons al plenari municipal.

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera ronda de reunions dels representants de Som Barxeta amb la resta de forces. El cap de llista de Som Barxeta, Dàrius Tortosa, ha qualificat de «molt saludable» el que ha passat al poble, en la mesura que la formació que lidera ha assumit, considera, una part molt elevada dels vots procedents d’EUPV crítics amb la gestió que s’ha fet els últims quatre anys. «Som Barxeta farem tot el que siga necessari per fer possible el canvi que ens estan demanant els veïns i veïnes de Barxeta i que així van deixar reflectit el darrer 28 de maig. Estem disposats a liderar un projecte conjunt de les esquerres», ha dit Tortosa.

Som Barxeta, està formada pel col·lectiu d’Esquerra Republicana i independents d’aquest poble de La Costera i en l’actualitat compta amb un regidor a l’ajuntament en l’oposició, el mateix Dàrius Tortosa. En les eleccions del passat 28 de maig van passar d’un a tres regidors, igualant així el pes polític del partit al govern, EUPV. Per als membres de Som Barxeta aquest augment en el nombre de vots s’ha de llegir com «una clara demanda de canvis per part de la gent del poble i l’obligació d’assumir responsabilitats i conseqüències».

Comparteix

Icona de pantalla completa