Diari La Veu del País Valencià
Acció Cultural organitza una conferència sobre idiomes minoritaris amenaçats

El dilluns dia 12 de juny a les 18 hores a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València) tindrà lloc la conferència en anglés «Addressing the Contradictions of Language Promotion without Sufficient Language Protection: A New Approach to the Societal Dynamics of Threatened Minority-Language Group».

La conferència, organitzada per Acció Cultural i que parla sobre les contradiccions de promocionar idiomes sense que tinguen suficient protecció, serà impartida per Conchúr Ó Giollagáin, professor de la University of the Highlands and Islands, ubicada a Inverness, Escòcia, i serà presentada per Ferran Suay, doctor en Psicologia per la Universitat de València.

Conchúr Ó Giollagáin està especialitzat en planificació lingüística i en cultura i sociologia de llengües minoritàries, i ha escrit sobre temes relacionats amb la sostenibilitat d’aquestes cultures, especialment les comunitats gaèliques a Irlanda i Escòcia. Els seus interessos docents i de recerca inclouen la planificació lingüística, la sociolingüística, l’antropologia lingüística i la biografia de Gaeltacht.

La conferència donarà pas a una sessió de diàleg, que comptarà amb traducció consecutiva de l’anglès al valencià, en què els assistents podran intercanviar idees amb el ponent i entre sí.

Comparteix

Icona de pantalla completa