Diari La Veu del País Valencià
El PP podria acabar governant a Villena, malgrat que els socialistes i els Verds sumen majoria

Una de les curiositats polítiques que podria regalar el 17 de juny, dia en què quedaran constituïdes les corporacions municipals i les alcaldies, té l’origen a Villena. La capital de l’Alt Vinalopó podria tornar a mans del PP, que no hi governa des del 2011, any en què Patxi Esquembre, dels Verds, es va fer amb l’alcaldia en virtut d’un pacte amb els socialistes. Al 2015 aquesta candidatura es va imposar amb una sorprenent majoria absoluta, tot i que al 2019 els socialistes de Fulgencio Cerdán van superar en vots els ecologistes, que van pactar el govern local per a evitar que el PP, la formació més votada, recuperara l’Ajuntament.

En canvi, les relacions entre socialistes i ecologistes no van ser bones durant l’anterior legislatura. Les desavinences en aspectes com ara les limitacions de les renovables a la Serra de Salines van generar tensió entre el govern de coalició, tal com s’ha fet notar durant la campanya electoral, en la qual els Verds no han tancat la porta a un pacte amb el PP.

Aquesta possibilitat hi és. Sobretot perquè no han transcendit negociacions entre les dues forces progressistes, i sense un pacte entre ambdues l’alcaldia recauria en la força més votada, el PP, que s’ha imposat a les eleccions amb nou regidors de 21 i amb el 40% dels vots. PSPV i ecologistes en sumen 11, però Els Verds, que es van enregistrar a les eleccions amb el paraigües de Compromís, no veuen clar tornar a formar govern amb els socialistes. Mentrestant, des del PP no veuen malament la possibilitat de governar amb Els Verds, bé siga a través d’una aliança o a través de suports externs i puntuals per part dels ecologistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa