Tesla negocia una gran inversió a l’àrea metropolitana de València

La Generalitat manté converses amb una desena de multinacionals i desmenteix que hi haja un acord tancat

Tesla, l'empresa multinacional del sector de l'automòbil elèctric liderada per Elon Musk, està negociant amb la Generalitat per a desenvolupar un projecte a l'àrea metropolitana de València que suposarà una gran inversió econòmica. D'acord amb informacions publicades, la inversió superaria la de la gigafactoría de cel·les de bateries de PowerCo (Volkswagen) a Sagunt (el Camp de Morvedre), que és de 4.500 milions d'euros.

Aquest dimecres va transcendir que les negociacions no estan tancades «al cent per cent», però sí «molt canalitzades» i que la Generalitat ha signat un contracte que inclou clàusules de confidencialitat, per la qual cosa no pot oferir detalls com el nom de la companyia o la ubicació. No obstant això, segons Europa Press, aquesta companyia seria l'estatunidenca Tesla, que va comercialitzar el 2022 1,31 milions de vehicles a tot el món i el seu model Tesla Model I va ser el cotxe més venut a Europa el mes de febrer passat.

La Generalitat desmenteix que hi haja un acord tancat

Com ja va anunciar en el seu moment el president de la Generalitat, Ximo Puig, el govern valencià manté obertes negociacions en aquests moments amb una desena de multinacionals per a atraure 24.000 milions d'inversió al País Valencià en diferents sectors econòmics estratègics i de futur. Tanmateix, aquestes negociacions estan subjectes a estrictes criteris de confidencialitat per a garantir que les diferents operacions puguen arribar a bon port com més prompte millor.. 

En aquest sentit, la Generalitat desmenteix «que existisca un acord tancat amb la multinacional Tesla i no confirma les diferents informacions que han sorgit en aquesta direcció sobre inversions de l’empresa en el nostre territori».

«La voluntat d'aquest govern, com no podia ser d'una altra manera, és continuar treballant mentre dure el seu actual mandat per a garantir que totes aquestes gestions puguen culminar al llarg dels pròxims mesos sempre en benefici del progrés i la prosperitat del poble valencià, que és el nostre únic objectiu», assenyala.

En cas que es fera realitat, aquesta inversió se sumaria a la de la filial de Volkswagen per a construir a Sagunt la gigafactoría de cel·les de bateries, un projecte que s’engegarà el 2026 i suposa una inversió de 4.500 milions d'euros.

L'objectiu és transformar el País Valencià en el pol de l’electromobilidad sostenible del sud d'Europa, segons ha reiterat en diverses ocasions el president de la Generalitat en funcions.

En aquest clúster s'està avançant amb fites com ara l'adjudicació de la producció dels vehicles elèctrics de Ford a Almussafes (la Ribera Baixa) i la presència d'empreses com Stadler.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.