Diari La Veu del País Valencià
La disputa entre PP i PSPV a Ibi pel recompte pot retardar el ple d’investidura al juliol

El resultat de les eleccions municipals a Ibi (l’Alcoià) va donar una majoria molt ajustada a l’esquerra. Tan ajustada que el PP es nega a donar per bo el resultat i l’ha portat a la Junta Electoral, conscient que qualsevol canvi en el recompte podria fer retindre l’alcaldia a Rafael Serralta, l’alcalde actual, gràcies al suport del regidor que ha aconseguit Vox.

A hores d’ara, el resultat dona majoria a la suma de PSPV i Compromís, però la Junta Electoral Central té entre mans la decisió final, que podria arribar als tribunals. Aquest desenllaç, que no és descartable, retardaria la constitució de la Diputació d’Alacant, que continuarà en mans del PP gràcies a la majoria absoluta aconseguida, però ajornaria la seua posada en marxa.

El PP ha demanat a la Junta Electoral que tinga en compte nou votacions considerades nul·les en primer terme. L’alcalde actual, Rafael Serralta, acumula tres legislatures com a màxim dirigent municipal i n’aspirava a un quart, tot i que la suma de l’esquerra era superior a la de la dreta. La junta electoral de zona va confirmar el primer escrutini, que donava la majoria a l’esquerra per només dos vots.

Aquesta diferència ha animat el PP a presentar un recurs amb la Junta Electoral Central perquè considere vàlids alguns dels vots nuls. La sentència hauria d’arribar aquesta mateixa setmana, però es preveu que la part afectada presente novament recurs que retardaria la investidura cap al mes de juliol. Això, al seu torn, ajornaria la constitució de la Diputació d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa