Diari La Veu del País Valencià
L’Orgull LGTBI+ arriba als entorns rurals amb la celebració del Fòrum «Realitats diverses LGTBI+»

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat Espadà Millars està organitzant el V Fòrum per la Igualtat que es realitzarà a Tales (Plana Baixa) el dissabte 10 de juny. La temàtica escollida en aquesta ocasió serà sobre «Realitats diverses LGTBI+» aprofitant que el 28 de juny se celebra el dia internacional de l’orgull LGTBI+. Un dia que, segons l’entitat citada, compta tradicionalment amb un marcat caràcter urbà «que bé podria anomenar-se de l’orgull urbà en tant que els entorns rurals han estat generalment i normalment fora (exclosos) de les activitats i celebracions que les organitzacions, activistes i institucions». En canvi, la Unitat d’Igualtat troba excepcions a les comarques del nord amb l’anomenat «corre bandera», que recorre diferents municipis rurals.

El fòrum es du a terme en coordinació amb l’organització per part de l’Ajuntament del municipi per a impulsar el FESTales, el Festival d’Arts Escèniques de la Serra Espadà, que tindrà lloc el divendres 9 i el dissabte 10 de juny.

La jornada té com a eix central diferents xarrades exposades per especialistes al llarg del matí i la vesprada, i comptarà també amb diverses exposicions, un dinar de germanor, taula-cafè, performances, un espai per a famílies, i una fira d’artesania i d’entitats que donaran suport amb la seua presència al Fòrum. A les 18:00 hores del dissabte, el Fòrum continuarà amb les activitats organitzades des del FESTales.

Comparteix

Icona de pantalla completa