Diari La Veu del País Valencià
Militants de Més reclamen una consulta sobre el pacte de Compromís amb Sumar

Bloc i País, corrent sobiranista de Més Compromís (anteriorment Bloc Nacionalista Valencià), formació majoritària de la coalició Compromís, ha encetat una campanya de recollida de signatures entre la militància de Més per a reclamar una consulta sobre el pacte entre la coalició Compromís i la plataforma Sumar, que impulsa la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz. En unes poques hores d’activitat, el corrent sobiranista assegura haver recollit unes 150 signatures de la militància.

En aquest sentit, Vicent Fernàndez i Capilla, coordinador de Bloc i País, ha explicat que la iniciativa busca «donar la paraula a la militància perquè decidisca», però no es posiciona en un sentit o un altre de l’orientació de vot. Per tant, des de Bloc i País matisen que «ens poden donar suport perfectament els militants que estiguen a favor del pacte amb Sumar i que, alhora, no estiguen d’acord que el pacte es faça sense el debat i la participació de la militància».

El responsable sobiranista ha recordat que des de Bloc i País fa mesos o fins i tot ja més d’un any que reclamem que es fera el debat pertinent i que la militància decidira si volia aquesta coalició o no, davant de la constant política de fets consumats que ha practicat la direcció de Compromís, que ha actuat públicament com si el pacte ja estiguera fet sense que la militància ni tan sols n’haja estat informada. Així doncs, quan se’ns diu que ara ja no n’hi ha temps, no només és fals, perquè tenim mecanismes de participació per a la militància que ho permeten i que, de fet, ja hem gastat altres vegades, sinó que primer haurien d’explicar per què han fet tot aquest temps tots els moviments que han fet d’esquena a la militància, que només rebia informació per la premsa i no podia ni tan sols expressar la seua opinió al respecte», ha censurat.

En el manifest per a recollir signatures, Bloc i País, a més de demanar la consulta sobre el pacte de Compromís amb Yolanda Díaz, recorda que la coalició «sempre ha presumit de democràcia participativa i que cal fer dins de casa allò que es predica cap a fora». Per tant, consideren que «aquesta no és una manera correcta de procedir», i demanen que la candidatura de Compromís per a les eleccions espanyoles del 23 de juliol estiga «validada per la democràcia interna amb la participació de la militància».

Comparteix

Icona de pantalla completa