Diari La Veu del País Valencià
La final del 8è Certamen «De Viva Veu» dona vida als textos escrits

El dissabte 3 de juny es va celebrar la final del 8é Certamen «De Viva Veu» en l’auditori del municipi de la Vall d’Uixó (Plana Baixa). 108 estudiants pertanyents a 29 municipis valencians van protagonitzar aquest esdeveniment escolar que anima a la lectura a través d’accions al voltant del fet de llegir en veu alta. L’edició 2022-2023 ha sumat, comptant totes les seues fases, una participació total de més 8.000 estudiants de primària i secundària de 88 centres educatius.

El Comitè Tècnic de la final va voler donar l’enhorabona a tot l’alumnat que ha participat en «De Viva Veu» durant aquest curs «pel treball ben fet i pel gran nivell que han demostrat amb les seues lectures». L’acte va permetre també fer un reconeixement públic a les famílies, per reforçar la tasca de foment lector, i al professorat, per la seua implicació i el valuós treball que desenvolupa a l’aula.

D’altra banda, Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, va animar als i les participants a «gaudir dels mons fantàstics que es poden trobar en els llibres», així com a estimar i emprar la nostra llengua.

En la final, que va ser conduïda per l’actriu Marina Alegre i l’actor Francesc Anyó i va comptar amb l’actuació del mag Nacho Diago, s’han atorgat cinc mencions especials per cada categoria del Certamen. En la categoria Teuladins, les mencions han recaigut en els estudiants del CEIP Francisco Candela, de Crevillent (Baix Vinalopó); del Col·legi Chiner Villarroya, de València; del CEIP Carrasquer, de Sueca (Ribera Baixa); del Col·legi El Carmen, de Manises (Horta Sud) i del CEIP Blasco Ibáñez, de Museros (Horta Nord).

En la categoria Blavets han tingut menció especial estudiants del CEIP Cervantes, de Riba-roja de Túria (Camp de Túria); del CEIP Evaristo Calatayud, de Montserrat (Ribera Alta); del CEIP 9 d’Octubre, d’Alcàsser (Horta Sud); del CEIP Virgen del Rosario, de Torrent (Horta Sud) i del CEIP Joaquín Muñoz, de Torís (Ribera Alta).

En la categoria Passarells han tingut menció especial estudiants de l’IES Macià Abela, de Crevillent (Baix Vinalopó); de l’IES la Canal de Navarrés, de l’IES Enric Valor de Picanya (Horta Sud), de l’IES Museros i de l’IES Escultor En Francesc Badia, de Foios (Horta Nord).

Comparteix

Icona de pantalla completa