Diari La Veu del País Valencià
El jutge del cas Oltra alça el secret sobre els correus entre els membres del gabinet de l’exvicepresidenta

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 15 de València -que investiga un presumpte encobriment i l’obertura d’una investigació paral·lela dels abusos sexuals a una menor per part d’un educador, exmarit de l’exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra- ha acordat alçar el secret de les actuacions acordat en una peça separada en relació amb els correus electrònics que pogueren haver mantingut entre si integrants del gabinet de l’exconsellera i l’excap d’aquest òrgan, Miquel Real.

Així consta en una resolució de data 1 de juny en la qual l’instructor desestima un recurs interposat per Oltra i membres de la conselleria contra una decisió anterior del jutjat, però en la qual avança que dictarà una altra interlocutòria per a alçar el secret parcial de les actuacions en relació amb aquesta peça separada, ja que la policia ha conclòs el treball que se li havia encarregat.

En la interlocutòria, el jutge assenyala que ha rebut un ofici del grup tècnic operatiu de la Brigada de Policia Judicial «que dona compte de les actuacions encomanades a tal unitat per a l’obtenció de les informacions perseguides» en la peça, per la qual cosa ha acabat el propòsit buscat i procedeix l’alçament del secret.

Peça oberta arran de l’escrit de la ultradretana Cristina Seguí

La peça separada sobre aquests correus es va obrir arran de l’escrit de l’associació Gobierna-TE, de l’exdirigent de Vox Cristina Seguí, que demanava esbrinar qui van ser els integrants del Gabinet d’Oltra i la incorporació de les comunicacions via correu electrònic que pogueren mantindre entre si i amb el cap del Gabinet.

El magistrat va establir un marc temporal coincident amb les accions objecte de la causa: des del 20 de febrer del 2017 fins al 23 de març d’aquest any i des de finals del 5 de juliol del 2017 fins a l’1 de desembre del 2017 i material: aquells que contingueren explícita referència als fets denunciats.

En la causa el magistrat investiga a Oltra i altres 14 persones més entre tècnics i responsables de la Conselleria per una suposada investigació paral·lela en el departament que dirigia sobre el cas dels abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat per part de l’exmarit de l’exvicepresidenta, un educador social que va ser condemnat a cinc anys de presó per aquests fets, una sentència recorreguda i sobre la qual ha de pronunciar-se el Suprem.

El que fora cap de Gabinet d’Oltra es va acollir al seu dret a no declarar el mes de gener passat davant el jutge fins que no s’alçara el secret de la peça que l’afecta. En les mateixes dates també es va acollir al seu dret no declarar l’exsubsecretari de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero.

A més, existeix una segona peça separada i secreta en el marc de la investigació sobre els correus electrònics d’altres dos col·laboradors en la Conselleria d’Igualtat: un director general d’Infraestructures de Serveis Socials i l’exsecretari autonòmic d’Igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa