Enguany el festival Miradors de l’Horta plantarà sis instal·lacions efímeres

Un dels objectius és trobar models d’aprofitament i conservació de l’horta periurbana que visibilitzen el paper d’agricultors

El festival Miradors de l'Horta plantarà sis instal·lacions efímeres per a la quarta edició, que se celebrarà sota el lema «Amb els peus en la terra» entre el 20 d'octubre i el 5 de novembre en l'horta periurbana de València.

En concret, se n'han triat sis d'entre les 30 candidatures presentades a la crida a projectes d'enguany, ha indicat l'organització. Ha sigut el cas de les propostes que han enviat SAWU Studio, el col·lectiu Makea tu vida, TheRevolution al costat de Manolo García, el tàndem creatiu Reyes Pe i Ricardo Ruíz, així com Arqueha junt amb Miguel Arraiz.

Aquests últims seran els encarregats de l'Àgora del festival, és a dir, l'epicentre d'aquesta cita situat a la Casa dels Artillers, un espai recentment adquirit per l'Ajuntament de Foios (l’Horta Nord). A això, s’hi sumarà una intervenció especial a càrrec de Democràcia i l'escenògrafa Blanca Añón.

Una vegada més, el criteri de selecció s'ha regit per la qualitat, originalitat i creativitat en els treballs, i també per l'experiència en projectes artístics similars, la inclusió dels valors de l'horta i una garantia de sostenibilitat durant tot el procés (ús de materials, reciclatge o procedència dels mateixos).

La deliberació ha estat a càrrec d'un jurat professional integrat per Mauro Gimeno, en representació de l'Associació de Dissenyadors (ADCV); el secretari del Col·legi d'Arquitectes (CACV), Pablo Peñín; Iolanda Gimeno, en representació del Col·legi de Dissenyadors d'Interior (CDICV); el director creatiu del festival Miradors de l'Horta, Jaime Pire, i Noelia Rigoberto i Susana Martín, representants de Turisme Carraixet.

La Casa dels Artillers, a Foios (l’Horta Nord)

«Amb els peus en la terra»

La quarta edició d'aquest festival té l'objectiu de trobar models d'aprofitament i conservació de l'horta periurbana que visibilitzen el paper d'agricultors, que valoren els productes de quilòmetre 0, que reforcen la importància i presència en la gastronomia, així com consolidar la seua influència en la cultura valenciana i la història local.

Hi destaca la redefinició de l'Àgora, que acollirà un mercat de proximitat únic, amb els millors comerços de Tastem l'horta, el Club de Producte de Turisme de Carraixet, i alguns dels millors productes de les hortes de tot el País Valencià.

A més, comptarà amb una zona de showcooking i música en directe, i acollirà activitats per a les famílies, lloguer de bicicletes i degustacions. Una altra de les novetats del 2023 serà que, per primera vegada, Miradors de l'horta inclourà veus referents del panorama creatiu europeu.

A més, enguany combinarà els horts propis del paisatge agrícola amb els espais patrimonials integrats en ell, com ara l'arquitectura hidràulica, les séquies i els edificis històrics d'algun dels set municipis de la Mancomunitat del Carraixet.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.