Diari La Veu del País Valencià
Mas atribueix la pèrdua del Botànic al context estatal: «No hi ha hagut un càstig a la gestió del Consell»

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat en funcions, Aitana Mas, considera que en aquestes eleccions autonòmiques «no hi ha hagut un càstig directe a la gestió del Consell» i ha atribuït la pèrdua del Botànic al fet que els debats electorals s’hagen produït en «un context estatal». I ha subratllat que es tracta d’una opinió personal.

Mas, en la roda de premsa per a informar dels assumptes tractats en la reunió del ple del Consell, ha recalcat que aquest Govern en funcions «continuarà treballant fins a últim dia i donant la cara pels valencians» i ha mostrat preocupació «pel que pot vindre», ja que «perillen» alguns dels avanços socials aconseguits, com ara la lluita contra la violència masclista, les reversions sanitàries o que en dependència es torne a les llistes d’espera que hi havia abans de 2015.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que aquesta reunió no s’ha valorat com a Consell el resultat de les eleccions -ja que correspon als diferents partits polítics- més enllà dels rogles que s’han format i ha admés que «anímicament» els ha afectat la pèrdua de les eleccions.

No obstant això, ha recalcat que el Consell «s’ha deixat la pell» per a dur a terme polítiques socials «transformadores» en aquests huit anys. Per això, no veu en el resultat de les eleccions «un càstig directe» a la gestió del Botànic, encara que «sempre hi ha marge de millora». De fet, ha apuntat que com a candidata no ha vist «atacs directes» a la seua gestió al capdavant d’Igualtat més enllà de les lògiques discrepàncies ideològiques.

«Pot haver-hi una reculada»

«Hem aconseguit millors substancials en els últims anys i pot haver-hi una reculada», ha advertit. No obstant això, ha matisat que no vol «anticipar-se» perquè fins ara només hi ha declaracions i programes electorals i cal esperar a veure l’acció de govern i el seu full de ruta per a poder valorar-ho.

Quant a la possibilitat que siga vicepresident el candidat de Vox a la Presidència de la Generalitat, Carlos Flores Juberías -condemnat per sentència ferma el 2002 per violència psíquica habitual a la seua exmuller- ha exigit que les polítiques contra la violència de gènere «no poden parar-se siga qui siga el Govern».

«És una qüestió de consens social, no ideològic, i ha de continuar sent una de les prioritats de qualsevol Govern per totes les víctimes i els seus fills, però també per la dignitat de la societat. No entendria que un govern els done l’esquena», ha subratllat.

De la mateixa manera, ha demanat al nou Consell que governe, «com ha fet el Botànic, des de la participació col·lectiva i diàleg social amb tots els actors».

Comparteix

Icona de pantalla completa