Diari La Veu del País Valencià
Per què plou tots els dies?

Quina ratxeta més bona de pluja que portem!!

La dinàmica de l’oratge d’aquesta primavera està sent completament oposada a la de l’any passat: fins a l’equador de maig les altes temperatures i la falta de pluja eren una constant… però el passat dia 18 canviava radicalment el panorama plovent cada dia i quedant les temperatures prou fresquetes, per davall dels valors que normalment marquen els termòmetres en aquesta època de l’any.

Per què el canvi de tendència? Per què plou cada dia? Fins quan durara aquesta situació?

Altes pressions al nord d’Europa. Baixes pressions al nord d’Àfrica. Situació poc definida que ens aporta vents fluixos de llevant i xaloc humits des de la mar.

Res massa cridaner… però a les capes altes de l’atmosfera, a 5.500 metres d’altitud, les dues DANES que ens van afectar la setmana passada no han acabat de desfer-se del tot. Encara trobem temperatures al voltant dels 15 graus per davall de zero, i des de l’Atlàntic van arribant i travessant-nos «glopadetes» d’aire encara més fred (els rodolins amb temperatures de -20°) que inestabilitzen l’atmosfera i donen lloc a les tronades que afecten bona part de la Península i l’interior del País Valencià.

Les tronades d’ahir descarregaren amb intensitat moderada o forta, i tot indica que hui ho tornaran a fer.

Abans del migdia es pot sentir algun tro i registrar-se ruixats entre dèbils i moderats que tindran continuïtat de vesprada quan es faran més intensos per l’interior i podran tocar de refilada les comarques més centrals.

Demà dissabte sembla que les tronades no seran tan generals. Es formaran, però quedaran restringides a les zones de muntanya del nord i encara de forma més esporàdica podrien tocar les muntanyes de l’Alcoià i el Comtat, i allà on faça més sol també farà més caloreta.

Molt a poc a poc, però sembla que l’oratge camina cap a l’estabilitat.

Diumenge de vesprada les tronades tornaran a ser més generals i intenses de vesprada que les que puguen afectar-nos dissabte.

Dilluns començarem la setmana amb oratge menys inestable i, tot i que de vesprada es formaran ennuvolades, serà més fàcil que descarreguen a Aragó.

Dimarts, a l’espera d’una nova inestabilitazió de l’oratge, el dia serà més assolellat i les temperatures quedaran més altes.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa