Diari La Veu del País Valencià
Europa insisteix en l’objectiu d’acabar amb el sensellarisme el 2030 davant una denúncia contra l’ordenança d’Alacant

Nou capítol de l’ordenança de convivència cívica d’Alacant. Aquesta mesura, aprovada per PP, Ciutadans i Vox la passada legislatura, va ser titllada des del primer moment com «l’ordenança de la vergonya» per part de l’esquerra, en tant que permet multar persones que dormen al carrer i dones prostituïdes. Unides Podem la va portar al Tribunal Superior de Justícia, que encara no s’hi ha pronunciat, i tres eurodiputats socialistes la van portar a la Comissió Europea.

En aquest últim cas, Estrella Durà, Imma Rodríguez Piñero i Domènec Ruiz es van adreçar a les altes instàncies perquè es pronunciaren sobre aquesta mesura. Però la resposta de la Comissió no ha sigut tan clara com esperaven, atès que s’ha limitat a recordar que l’Estat espanyol va ser un dels que va signar la Declaració de Lisboa, que es compromet a acabar amb el sensellarisme l’any 2030 i que no quede ningú dormint al carrer.

La Comissió Europea matisa, també, que la Carta de Drets Fonamentals de la UE ha de ser respectada, però que s’aplica tenint en compte la legislació europea. Com que l’ordenança citada és d’àmbit local, la Comissió no mira més enllà i es limita a dir que els estats han de garantir els drets fonamentals a través de la seua legislació i tenint presents els compromisos internacionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa