Diari La Veu del País Valencià
Jorge Rodríguez no pensa donar cap «xec en blanc» a la Diputació de València

L’alcalde d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que el seu partit, La Vall ens Uneix, no donarà cap «xec en blanc» per a la formació del govern de la corporació, en el qual el seu vot serà decisiu. «El nostre vot no serà només per al dia de la investidura, haurà de mantindre’s al llarg un govern», ha advertit.

En qualsevol cas, Rodríguez no ha volgut concretar per quin bloc es decantaran fins que no finalitze l’escrutini complet de les eleccions del 28M els pròxims dies. A més, ha fet notar que actualment tenen «un problema de desconfiança» amb el PSPV i el PP i estan en una fase de «reconciliació»: «Uns no ens van voler i no ens van tractar bé i els altres ens demanaven huit anys de presó, és complicat».

Així ho ha declarat l’exsocialista després de recollir a primera hora d’aquest dijous la sentència de l’Audiència de València que l’ha absolt, junt amb els altres 13 acusats en el cas Alqueria, ja que no veu delicte en la seua actuació en relació amb les contractacions d’alts directius en l’empresa pública Divalterra entre 2015 i 2018 per a afavorir a persones afins a PSPV i Compromís.

Rodríguez ha deixat clar que, «per descomptat», no vol tornar a ser president de la Diputació ni tornar a ostentar-hi un càrrec: «Tinc molt clar que hi ha etapes de la teua vida que es tanquen, en aquest cas dolorosament, encara que hi haja hagut un final feliç».

Ha explicat que encara no estan en el «punt» de parlar de càrrecs. A parer seu, seria «una mica atrevit» anar més enllà fins que no tinguen confirmada l’acta de diputada de Natàlia Enguix. «Allà on estiguem hem de donar estabilitat i hem de satisfer les necessitats de la Vall d’Albaida més enllà de càrrecs o àrees concretes», ha exposat.

També ha reconegut la «bona relació» que van mantindre amb el grup de Compromís, els representants del qual «d’alguna manera també han patit el mateix calvari» en el cas Alqueria.

Sobre la postura del PP, que va exercir l’acusació popular en el judici, ha sostingut que «el mínim» seria que no recorregueren la sentència si pretenen negociar el govern de la Diputació. «Jo no m’assec amb algú que pense que és un delinqüent», ha il·lustrat.

«M’alegre que Puig almenys em felicitara»

Quan li han preguntat per l’encara president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, Rodríguez ha reconegut que s’alegra que «almenys» el felicitara per la seua absolució. Ha explicat que aquest dimecres va rebre un missatge i una trucada de Puig i han quedat per a parlar durant aquest dijous. «Fins i tot» l’exsecretari d’Organització del PSOE José Luis Ábalos l’ha «felicitat».

«Sempre dic el mateix: no trobe a faltar la part política perquè quan a algú li passa això després de cinc anys no té restitució. Trobe a faltar aquesta part humana», ha manifestat, i ha defensat que «una bona manera de començar a recuperar la confiança és reconéixer si en un moment determinat no has estat a l’altura del que s’esperava».

Respecte de si s’imaginava que acabarien tenint la «clau» del govern de la Diputació, ha fet notar que «si ho llegires en un llibre o veres una sèrie pensaries que és mentida»: «Ens van passar moltes coses roïnes en molt poc temps, perquè ens en passen dues bones no passa res. Una mica de justícia poètica com em diuen companys del PSOE -excompanys—», ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa