Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «La societat valenciana dona suport un altre mes a l’AVM3J, menys el PP»

3 de juny del 2013. Un altre dia 3 i una altra concentració de l’AVM3J, la que fa ja 80. En aquesta ocasió, i com ja va passar en maig, la societat valenciana no ha deixat sols els familiars de les víctimes. Milers de persones els han acompanyat en una nova concentració on els crits de «justícia» i «dimissió» s’han fet sentir més que mai i on l’efecte «Salvados» encara s’ha deixat sentir.

L’acte ha començat amb els cinc minuts de silenci en record de les víctimes, un silenci que només ha sigut trencat pels aplaudiments de suport dels veïns de València.

En el manifest llegit durant la concentració, l’AVM3J ha tornat a demanar «prou de mentides i d’ocultar informes» i, de nou, han exigit als polítics, «que assumisquen la seua responsabilitat per la mala gestió d’un transport públic que va culminar amb la mort de 43 persones i 47 ferits».

L’associació ha fet referència a tots els ajuntaments que han aprovat mocions a favor de la reobertura de la comissió d’investigació, però també ha tingut un «especial» record per a tots aquells que ho han rebutjat, com el de València, fet que ha sigut acompanyat de crits de dimissió per part dels assistents.

Una petició de dimissió que s’ha estés a Fabra i Cotino, acompanyat per crits de «Fabra Picassent».

La presidenta de l’AVM3J, Beatriz Garrote, ha volgut agrair el suport de tots els presents. «Després de l’impacte que va causar el programa de Jordi Èvole, no pensàvem que veuríem de nou la plaça plena de gom a gom», ha assegurat una emocionada presidenta.

Garrote ha recordat que el pròxim dia 3 es compleix el seté aniversari de l’accident. «Espere tornar a veure-vos ací». A banda de la concentració, l’AVM3J farà una ofrena floral en la corba on va ocórrer l’accident, a més, hi haurà actes musicals en record de les víctimes.

Manifest 3 de juny del 2013

El divendres passat es va debatre en l’Ajuntament de València, un altre any més, la moció presentada pels grups de l’oposició, a instàncies de l’AVM3J.

6 anys porten els grups de l’oposició presentant la moció, i encara així, el vicealcalde Alfonso Grau, diu que fins a l’emissió de «Salvados» no han dit ni «mu», i els acusa de mentir, en dir que es va manipular a gent, que van ser testimonis falsos… i defensa amb les seues paraules el fet que els tècnics i directius de FGV acudiren a la comissió parlamentària amb les respostes preparades per l’empresa HM&SANCHIS. Açò sí que és mentir. Tenien prohibit fer referència a la falta de mesures de seguretat i fallades tècniques, ni incompliment d’acords. Això és dirigir i manipular.

Amb raó diu que la veritat no s’aclareix en les comissions…

I afegeix que les responsabilitats polítiques les ha de derivar la justícia, perquè ja ho va fer la jutgessa Nieves Molina en la seua interlocutòria de data 13-06-07, advertint que «escapen a les seues competències, i que no es pot pretendre utilitzar un procediment penal per a finalitats de responsabilitat política». La justícia no nega responsabilitats polítiques.

I açò és el que exigim als nostres polítics, que assumisquen la seua responsabilitat per la mala gestió d’un transport públic que va culminar amb la mort de 43 persones i 47 ferits.

Si els cristalls hagueren estat ben pegats, no s’haurien després i haurien subjectat els viatgers impedint caure a les vies.

I si va ser una errada de manteniment, per realitzar-se amb peces usades canviades d’altres trens, volem saber-ho. Volem que s’investigue. No s’escuden que no va haver-hi errada mecànica, perquè el mateix perit va reconéixer que no es va poder investigar en quedar el comboi completament destruït.

Comparteix

Icona de pantalla completa