Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Mislata, el candidat socialista més votat de tot l’Estat

L’alcalde de Mislata (Horta Sud), Carlos Fernández Bielsa, va ser el més votat dels candidats socialistes de tot l’Estat espanyol en les eleccions municipals d’aquest diumenge entre les ciutats de més de 40.000 habitants, un punt per damunt del primer edil de Vigo, Abel Caballero, qui va aconseguir aquest rècord als comicis del 2019 i qui ha reiterat la seua majoria absoluta.

En concret, Bielsa va aconseguir el 61,7% de vots i Caballero el 60,8%. Tots dos candidats del PSPV revalidaran amb comoditat les seues majories absolutes. L’alcalde de Mislata ha aconseguit 14 dels 21 regidors del seu consistori, mentre que el de Vigo s’ha fet amb 19 de 27.

Després de conèixer aquesta fita, l’alcalde de Mislata afirma que els resultats suposen «una empenta per a seguir treballant i fer de la política una eina útil que ajude la gent que més ho necessita».

A més, Bielsa celebra aquest «estímul», i demana que aquestes eleccions servisquen per a «no oblidar que la política es fa en el carrer».

El també líder del PSPV a la demarcació de Valencia té la vara de comandament de Mislata des del 2011 i encadena tres mandats amb majoria absoluta, a l’espera d’iniciar en unes setmanes el quart.

Revalida així una de les principals places de l’anomenat «cinturó roig», el tradicional feu socialista de l’àrea metropolitana de València, en aquesta ciutat de més de 44.000 habitants adjacent a la capital del Turia.

Entre tots els partits, els alcaldes més votats de l’Estat van ser els de La Línea de la Concepción (Cadis) –Juan Franco, que va aconseguir el 75% de vots amb una formació local–; el de Torrejón de Ardoz (Madrid), Ignacio Vázquez, que va aconseguir el 66,7% dels vots amb el PP; i l’alcalde de Boadilla del Monte (Madrid), Javier Úbeda, també del PP, que va adquirir el 64,9%.

Comparteix

Icona de pantalla completa