Diari La Veu del País Valencià
La V Trobada d’Escriptors del País Valencià se celebra a Castelló de la Plana

La V Trobada d’Escriptors del País Valencià se celebrarà al Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana aquest dissabte, 3 de juny, a partir de les 12 h. La primera jornada, que va tindre lloc el 2014 a Vila-real (la Plana Baixa), va estar organitzada per El Pont Cooperativa de Lletres, entitat que aplega els lletraferits de les comarques valencianes del nord.

Per part seua, la darrera, a Sueca (la Ribera Baixa) el 2019, ja va estar organitzada, igual que la d’enguany, per El Pont, Saforíssims Societat Literària i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), amb l’objectiu central de fer un homenatge a Joan Fuster, per la qual cosa es va desenvolupar a l’Espai Fuster.

Recollint la proposta dels assistents a aquella jornada, en el sentit de donar continuïtat al projecte, s’ha programat la V Trobada en homenatge al poeta Manel Garcia Grau (Benicarló, el Maestrat, 1962 – Castelló de la Plana, 2006). Per això, s’ha emmarcat en el mes del premi Manel Garcia Grau i s’hi farà un recital a la vesprada.

Programa

La jornada començarà a les 12 h, amb el debat «La difusió i la crítica literària al País Valencià: mitjans i mancances». Hi participaran persones representatives de diferents àmbits i mitjans relacionats amb la difusió i la crítica literària en català: mitjans audiovisuals, revistes en paper i digitals, crítics i altres professionals: Gràcia Jimenez, Víctor Labrado (coordinador de La Veu dels Llibres), Maria Josep Escrivà, Vicent Usó i Susanna Lliberós. Moderarà el col·loqui Aina Garcia-Carbó.

A les 14, hi haurà un dinar al restaurant Sopa de Lletres i, posteriorment, a les 18, es durà a terme el recital en homenatge a Manel Garcia Grau, obert a tot el públic. Les persones que hi vulguen participar hauran d’enviar un correu a [email protected] indicant el poema que volen llegir (propi o de l’homenatjat) per tal d’evitar duplicitats. L’organització també pot assignar un poema a qui no en tinga cap d’elegit. Una vegada tancada la inscripció (al voltant d’uns deu dies abans de la trobada), es planificarà el recital i es comunicarà a cada participant com es desenvoluparà l’acte i com serà la seua participació.

Comparteix

Icona de pantalla completa