Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional tomba la norma del Consell i permet que els dipòsits de combustible se situen a prop de les vivendes del Port d’Alacant

El Tribunal Constitucional ha avalat per unanimitat el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol contra la norma del Consell que, a través d’un canvi en la Llei d’Urbanisme, impedia que els macrodipòsits de combustible instal·lats al Port d’Alacant se situaren a menys de mil metres de les vivendes adjacents, una exigència que els veïns estan plantejant des de fa anys.

Ara, per tant, la norma del Consell queda impugnada en interpretar que envaeix competències estatals, i els macrodipòsits podran tornar a situar-se a curtes distàncies de les llars, amb els efectes d’olor i de problemes respiratoris que, segons els veïns d’aquesta zona litoral d’Alacant, provoquen.

La norma derogada procedia de la Conselleria de Política Territorial, concretament de la Direcció General d’Urbanisme, i va ser aprovada al març del 2022. Era la resposta a una demanda veïnal que s’allargava des de feia anys, i està pensada en empreses que dipositen la mercaderia sensible a menys de mil metres de blocs de pisos situats als barris alacantins de Benalua i de Sant Gabriel.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, del PP, també ha protestat contra la sentència i sobretot contra el recurs del Govern espanyol, afirmant que «Pedro Sánchez no respecta la nostra ciutat».

Comparteix

Icona de pantalla completa