Diari La Veu del País Valencià
Gairebé tots els usuaris de YouTube han vist vídeos a velocitat accelerada

Vivim en una època en la qual, cada vegada més, el temps és un bé escàs. Temps, sobretot, per a nosaltres, ja que les activitats professionals ens mengen aquest espai temporal a causa de l’increment d’eines com el correu electrònic i els telèfons intel·ligents, que possibiliten el treball fora de l’horari laboral i l’oficina. No és una crítica a aquestes eines, sinó a l’ús que alguns els donen.

Potser és per això mateix que, moltes vegades, necessitem compactar les activitats que duem a terme en el nostre temps lliure, si és possible, realitzant-les a major velocitat. I és això mateix el que ha de portar a molts usuaris de YouTube a visualitzar els vídeos d’aquesta plataforma a una major velocitat que la normal.

Per a cada vídeo publicat en la seua xarxa, YouTube ofereix des de 2010 la possibilitat de reproduir-lo més lentament, amb factors de temps de 0,75x, 0,5x o 0,25x, o bé passar-ho més ràpidament, amb factors de 1,25x, 1,5x, 1,75x i 2x (aquesta última, al doble de la velocitat normal). Fins i tot, podem configurar una velocitat personalitzada, tant en l’escala d’inferior a 1, com a superior.

Bé, doncs segons les estadístiques del servei de vídeo a la carta propietat de Google, de les quals es fa ressò el lloc web Redshark News, el 85% dels seus usuaris han vist vídeos a una velocitat superior al temps real, accelerats.

Com a curiositat, aquesta pràctica ha portat a un estalvi de més de 900 anys de temps de vídeo per dia en tota la plataforma. O, segons indiquen des de YouTube, l’equivalent a veure “Gangnam Style”, del cantant sud-coreà PSY, uns 113 milions de vegades.

La mateixa companyia explica que el factor de reproducció ràpida més utilitzat pels usuaris del servei és el de 1,5x, seguit del de 2x i 1,25x en tercera posició. Pel que fa a la velocitat personalitzada, la més popular va ser la de 1,1x.

Des de YouTube evidencien també que aquesta pràctica es duu a terme més a unes certes hores que a unes altres; per exemple, a partir de les 23.00 h s’incrementa l’ús del vídeo accelerat, de manera que és fàcil pensar que els usuaris del servei volen veure una sèrie de continguts abans d’anar-se’n a dormir, mentre que al matí i a partir de les 6.00 h, no es recorre tant a la visualització accelerada.

Comparteix

Icona de pantalla completa