Yolanda Díaz dona una mostra de la seua arquitectura variable i demana el vot per a Joan Ribó

Dimecres a Alacant va demanar el vot per Héctor Illueca per a la presidència de la Generalitat

La vicepresidenta segona del Govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha començat a ensenyar com es materialitza la seua plataforma plural en unes eleccions on, en ocasions, els seus aliats són competidors electorals.

Aquest dijous ha demanat que «els valencians i les valencianes facen possible que l'Alcaldia de València seguisca en mans de Joan Ribó», actual alcalde de la ciutat i candidat de Compromís a la reelecció. «Ho demane alt i clar, amb el suport de totes les forces progressistes de la ciutat», ha precisat amb unes paraules que han sigut rebudes amb aplaudiments.

Així ha estat durant una visita de Díaz a la platja del Saler i a l'Albufera, en un acte convocat per la Comissió Ciutat-Port perquè aquesta entitat li traslladara les possibles conseqüències que tindrà l'ampliació del port valencià.

Així, si dimecres participava en un acte d'Unides Podem – Esquerra Unida a Alacant, on demanava el vot a favor d’Hèctor Illueca i de Manolo Copé, representants de dues candidatures que fa poc les enquestes situaven al llindar del 5%, per tal de «defensar el govern de progrés del Botànic», ara feia el mateix amb Ribó, un poc amb el mateix argument: «Hui estic també ací, com ho vaig estar ahir a Alacant per a defensar exactament això: derrotem al PP res i més i ni més ni menys que a València".

Aquestes declaracions les ha fet en presència de Ribó i de la candidata de Unides Podem-EUPV a l'Alcaldia, Pilar Lima. «Hem de continuar amb les transformacions del govern de l'Alcaldia de Ribó amb el suport de totes les formacions progressistes», ha insistit.

La vicepresidenta ha agregat que «l'altra opció és la barbàrie, la corrupció, els pilotassos. I ja ho coneixen vostés».

«Ens hi juguem massa, el model de la corrupció, del passat, del que no s'ha de fer, o ens juguem el futur», ha postil·lat la líder de Sumar.

«El nou projecte de país que defensem mira al futur, cap a l'esperança, a la vida, als drets ambientals, al futur dels nostres fills i de les nostres filles», ha comentat després de mostrar el seu rebuig a l'ampliació del Port de València.

Després de concloure aquestes declaracions i després de la intervenció d'un representant de la Comissió Ciutat-Port per a parlar de l'acte realitzat, la vicepresidenta s'ha dirigit de nou als periodistes per a insistir en el seu missatge.

«Clara una vegada més»

«Seré clara una vegada més, estic al País Valencià i li demane als valencians i a les valencianes que fins al diumenge es mobilitzen. Hi ha dos models de societat que estan en joc: el del vell bipartidisme, la depredació, la corrupció, els negocis d'uns pocs o el de la vida que representem hui ací», ha postil·lat.

«Ho vaig fer ahir i ho torne a fer hui, vull que es vote a les gents que facen possible la garantia de mantindre el Botànic i l'Alcaldia en mans de Joan Ribó», ha repetit Díaz, que ha considerat que està «sent clara».

Així, ha exposat: «Ens ho juguem tot. Tenim la possibilitat de derrotar ací al PP. I la crida que faig als valencians i a les valencianes i també als treballadors i a les treballadores valencianes és que es mobilitzen, que facen possible que no tornem arrere i al PP que es diu corrupció a València».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.