La dreta d’Alacant s’absté d’homenatjar les víctimes del bombardeig feixista de 1938

Els partits han acudit al Mercat Central d’Alacant per a recordar els fets en el 85 aniversari del bombardeig de l’aviació feixista italiana

El 25 de maig de 1938, l’aviació italiana feixista va bombardejar el Mercat Central d’Alacant dins del context de la Guerra Civil. Va ser un atemptat massiu en què van morir vora 300 persones, la majoria dones i xiquets, i cada 25 de maig l’efemèride és recordada al lloc dels fets.

Enguany, el context electoral ha fet que la Junta Electoral impedisca la convocatòria de cap acte oficial per part de partits, i els representants de les formacions hi ha assistit a dipositar flors a la placa que recorda les víctimes del bombardeig.

Però no tots els partits hi eren. Hi feien acte de presència PSPV, Compromís, Esquerra Unida i Podem. Aquestes dues últimes formacions es presenten a les eleccions a través d’una candidatura conjunta, pel que hi han anat dins la mateixa comitiva. Ni rastre de presència del Partit Popular, de Ciutadans ni de Vox. Tampoc de manera virtual, atès que no han dit res per les xarxes socials sobre l’efemèride.

Sí que hi eren els partits d’esquerres. Per part del PSPV liderava la comitiva Ana Barceló, candidata a l’alcaldia d’Alacant, amb part de l’agrupació local després que el president Ximo Puig recordara els fets a través de les xarxes aquest matí. Des de Compromís la membre més destacada era la vicepresidenta Aitana Mas, número u de la llista de les Corts per la demarcació d’Alacant, que hi acudia amb l’alcaldable Rafa Mas i amb altres dirigents destacats com Natxo Bellido, portaveu municipal durant les dues últimes legislatures. I en representació d’Unides Podem hi havia una altra membre del Consell, Rosa Pérez Garijo, al costat de l’alcaldable Manolo Copé, del número dos de la llista Xavier López i d’altres membres de Podem i d’Esquerra Unida.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.