Fa 10 anys, a DLV: «Les Corts debatran sobre el cas Nóos i els cotxes a l’aeroport de Castelló»

El Consell havia de donar explicacions sobre les proves aerodinàmiques a la pista de l’aeroport

Les Corts Valencianes debatran aquesta setmana sobre la personació de la Generalitat en el «cas Nóos», sobre les carreres de cotxes a l'aeroport de Castelló i sobre els plans de privatització futurs de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA).

L'activitat parlamentària començarà dilluns, amb la reunió de la comissió d'Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de matí, on el Consell donarà explicacions sobre les proves aerodinàmiques a la pista de l'aeroport de Castelló que l'equip alemany HWA AMG de Mercedes va efectuar al gener per a preparar el campionat de turismes alemany.

Així mateix, el PSPV preguntarà sobre quines quantitats pendents de cobrament té CACSA pel lloguer dels seus espais per a actes i esdeveniments i les gestions que s'han fet per a cobrar, i sobre el cost que ha tingut o té la suspensió temporal de les obres de finalització de l'Àgora.

El Consell també compareixerà per explicar els contractes amb les empreses que exploten la gestió d'espais de CACSA i els plans de privatització futurs del complex.

En la mateixa comissió, els socialistes defensaran una proposta perquè el Consell obligue Fira València a sotmetre's al control de la Intervenció general de la Generalitat i de la Sindicatura de Comptes i informe en Les Corts sobre la destinació dels diners públics que Fira València ha rebut des de 2005.

Demà dimarts es reunirà la comissió d'Agricultura, on es votarà una iniciativa que demana que el Consell fixe un calendari per a liquidar els pagaments pendents amb les societats protectores d'animals en el termini més breu possible i dissenye al costat dels agents implicats polítiques públiques contra l'abandonament i maltractament de mascotes.

Dimecres, el Consell donarà explicacions en la comissió de Coordinació sobre la personació de la Generalitat en el «cas Nóos», i l'oposició preguntarà per què no ha exercit l'acció penal a més de la civil, com ha fet en casos com el de Cooperació o Emarsa.

En eixa mateixa comissió, el Consell informarà sobre la destinació de les últimes modificacions pressupostàries que afecten Radiotelevisió Valenciana, i de les despeses ocasionades pels viatges d'alts càrrecs de l'extinta Conselleria de Solidaritat i Ciutadania des de l'any 2007 fins a 2011.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.