Diari La Veu del País Valencià
Una exposició visibilitza el paper essencial de les entitats culturals a les festes de Castelló de la Plana

La sala d’exposicions de la Fundació Dávalos-Fletcher acollirà, entre el 2 i el 18 de juny del 2023, l’exposició «La cultura popular a les festes de Castelló», que arreplega la relació entre les associacions culturals i les celebracions festeres de la capital de la Plana al llarg de l’any. Hi participen el Grup Castelló, Dansants de Castelló, Colla del Rei Barbut, Ball Perdut, Botafocs, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, El Forcat, Conlloga Muixeranga, Escola de Dansa de Castelló, Grup Millars, Xaloc i Ramell.

La mostra posa de manifest la riquesa de l’extens i variat calendari festiu de Castelló de la Plana, amb esdeveniments religiosos i civils, tradicionals i institucionals, del conjunt de la ciutat i de barris concrets.

El fil conductor de l’exposició és la participació i el protagonisme a les festes de la ciutat per part de les entitats de cultura popular, particularment arrelades en el teixit associatiu castellonenc i imprescindibles, en moltes ocasions, per a entendre aquestes festes. La mostra vincula cada festa a un col·lectiu concret, tot i que hi ha festivitats que compten amb la participació de diverses associacions.

L’exposició es converteix en un motiu per a conèixer detalladament aquest patrimoni participatiu i altruista de la ciutat que els promotors de la mostra pretenen protegir, difondre i incentivar, atès que forma part de la identitat local. El catàleg de la mostra presenta les entitats de cultura popular participants en la iniciativa, que també ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, de la Diputació de Castelló, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló i de la Fundació Dávalos-Fletcher.

Comparteix

Icona de pantalla completa