Diari La Veu del País Valencià
Podem-EU demana 750 milions per salvar la indústria de la ceràmica a la Plana i l’Alcalatén

La diputada en el Congrés i candidata a les Corts per Castelló d’Unides Podem-Esquerra Unida, Marisa Saavedra, va reunir-se ahir amb la delegació de Castelló de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) per presentar-los el seu pla d’ajudes urgents per a la indústria ceràmica. La setmana passada va fer una reunió similar amb UGT i CCOO.

La coalició ha presentat dues esmenes al Pla de Resposta a la Crisi per la Guerra d’Ucraïna, per tal d’elevar el paquet d’ajudes al taulell dels 450 milions d’euros actuals, fins als 750. La proposta inclou clàusules per a les empreses, tals com que es comprometen a mantindre els llocs de treball, no deslocalitzar fàbriques i a invertir en innovació i transició energètica.

«Ens hem assegut amb la patronal per a aconseguir un acord que propicie un augment de les ajudes per a garantir la viabilitat de la ceràmica, una indústria essencial per a la Plana i l’Alcalatén, que representa el 21,2% de l’ocupació d’aquestes comarques i el 36% del PIB industrial. Les dues parts hem ressaltat, a més, la importància de generar un ampli acord al voltant de reforçar la qualitat de la producció i del treball i del manteniment dels llocs de treball i de l’activitat industrial», ha explicat Marisa Saavedra.

Relació amb Algèria

Unides Podem-EU ha explicat les dues esmenes presentades el dijous passat en el Congrés al Pla de Resposta a la Crisi per la Guerra d’Ucraïna, i ha subratllat el paper de la coalició per a espentar el Govern «amb les propostes més valentes amb només un 10% de diputats en el Congrés».

Les dues iniciatives plantegen augmentar el paquet d’ajudes previst en el Pla de Resposta per la Crisi d’Ucraïna per al sector industrial nacional afectat pels preus del gas natural dels 450 aprovats als 1.500 milions d’euros, dels quals el 50% es dirigirien al sector ceràmic, a fi de compensar els costos addicionals a causa de l’augment excepcional dels preus del gas natural durant 2020.

Les empreses que vulguen sol·licitar les ajudes se’ls posarà com a condició que es comprometen a mantindre els llocs de treball, a romandre en el territori i no deslocalitzar i a realitzar les inversions necessàries que promoguen un canvi del model energètic que reduïsca costos i siga més respectuós amb el medi ambient.

Saavedra també ha exposat que la coalició ha discrepat amb decisions geopolítiques com la ruptura de les relacions amb Algèria «que han perjudicat els interessos de la nostra terra».

Comparteix

Icona de pantalla completa