Diari La Veu del País Valencià
La Marina Baixa es mobilitza contra el PAI La Serreta de la Nucia

Diumenge passat una manifestació convocada per Acció Ecologista-Agró a la Nucia (la Marina Baixa)​ va recórrer els carrers del municipi per a mostrar el seu rebuig al PAI La Serreta. Una marxa durant la qual, la societat civil de la comarca, «simbòlicament vestida de dol, va demostrar que no està​ disposada a cedir ni un pam més de terra a projectes urbanístics injustificats com aquest».

Sota el lema «No al PAI! Salvem la Serreta» més dues-centes veïnes i veïns de la Nucia, Polop, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa, Callosa i altres pobles de la Marina Baixa es van concentrar a l’Avinguda Marina Baixa, al costat de l’hostal Sunami, per a dirigir-se a la plaça de l’Ajuntament, on representants del col·lectiu comarcal d’AE-Agró van llegir un manifest.​

L’entitat va explicar que «aquest pla, que abasta un territori de més d’un milió de metres quadrats, preveu la construcció de 3.500 habitatges, la primera piscina d’ones surfejable de tot l’Estat, un centre d’hípica i moltes infraestructures més que la Nucia​ no necessita, menys encara en plena crisi pels recursos». «El que necessita el municipi és​ mantenir els pocs espais verds que queden, espais oberts, gratuïts, saludables, accessibles de les que sens dubte totes ens beneficiem», van asseverar. «I la Serreta n’és un», van reblar.

A més, van assenyalar, «l’execució del PAI suposaria una amenaça de mort per a aquest entorn natural i la seua biodiversitat». Així ho van expressar durant el recorregut mitjançant un taüt en el qual es podia llegir «DEP Serreta».​​ En aquest sentit, van recordar que «l’inici de les obres ha provocat a hores d’ara la destrucció d’exemplars i d’hàbitat de moltes espècies de flora endèmiques, de les que cal destacar el poliol amarg (Teucrium lepicephalum Pau), una planta protegida per la xarxa Natura 2000 i inclosa en​ el Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçada com a espècie vulnerable».

AE-Agró ha remarcat que «el soroll de les pales a tocar en la porta de casa» ha despertat «uns sentiments que lluny de provocar la paràlisi o el desistiment social​ estan alimentant les forces de la ciutadania per defensar el seu patrimoni i aturar aquest ecocidi que ja està sent​ investigat per la Generalitat»​.

De fet, l’organització va llançar un missatge esperançador i combatiu: «Ens neguem a reviure les misèries d’una nova bombolla immobiliària. Tenim dret a decidir com ha de ser la Nucia i volem que siga millor, més amable i justa per a totes, alguna cosa més enllà que un gran poliesportiu. Estem segures que si el PAI s’atura, la natura ressorgirà i el bosc brotarà de nou. No hem d’oblidar que la natura sempre guanya». Per això, va exigir una altra vegada «la immediata paralització del PAI de la Serreta» i va deixar clar que continuaran lluitant «per a evitar que es destruïsca ni un pam més del nostre territori».

Comparteix

Icona de pantalla completa