Diari La Veu del País Valencià
El jutjat instrueix dues causes sobre el dissenyador Francis Montesinos

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria (el Camp de Túria) està instruint actualment dues causes sobre el dissenyador Francis Montesinos: una en la qual figura com perjudicat per l’assalt al seu habitatge l’octubre de l’any passat i una altra arran de la seua detenció el passat 8 de maig en relació amb un delicte contra la indemnitat sexual de menors, en la qual està com investigat juntament amb altres dos homes més.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià, la titular del jutjat va incoar diligències prèvies el mes d’octubre passat en relació amb la denúncia presentada per Francis Montesinos per l’assalt al seu habitatge.

Aquestes diligències prèvies se segueixen inicialment, i sense perjudici d’ulterior qualificació, per delictes de robatori amb violència a casa habitada, detenció il·legal i extorsió, en les quals el modista figura com perjudicat/denunciant i en les quals hi ha una persona major d’edat investigada. En aquest cas, la Guàrdia Civil també implica dos menors, però les diligències contra ells se segueixen en aquesta última jurisdicció.

Després de rebre un atestat ampliatiu de la Guàrdia Civil en el qual s’informava de la detenció del mateix Montesinos i altres persones, el jutjat va acordar deduir testimoniatge de la causa judicial inicial -procediment similar a una denúncia- i obrir una segona investigació, que se segueix contra el modista i altres dos homes per delictes contra la llibertat i indemnitat sexual de menors d’edat.

Francis Montesinos ha sigut citat aquest dilluns al matí pel jutjat per a comparéixer com a testimoni/perjudicat per la primera de les causes i com investigat per la segona.

Vídeo amb imatges

El modista havia denunciat haver sigut extorquit l’octubre de l’any passat suposadament per part d’un jove, que li demanava una quantitat de diners per a no difondre un vídeo amb imatges que el comprometien amb el dissenyador. Alhora, va assegurar que havien assaltat el seu habitatge, l’havien agredit i, com a conseqüència, va ser hospitalitzat per una crisi d’ansietat.

Després de la denúncia, el Jutjat d’Instrucció número 5 de Llíria va obrir una investigació en la qual el modista figurava únicament com perjudicat/denunciant i que, amb l’ampliació de l’atestat, ha donat lloc a una segona causa, ja com investigat. El modista va quedar en llibertat després de ser detingut, a l’espera de ser citat pel jutjat, una compareixença que s’ha fixat per a aquest dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa