Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2015 Taverners va presentar el segon disc al Centre Artesà Tradicionàrius

El 22 de maig del 2015 Taverners va presentar el segon disc, La por no és res si la volen veure, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona.

Aquest grup de folk-rock mallorquí, format per Pau Mas, Pere Llabrés i Marcel Pich, ha recuperat cançons populars i d’autors de les illes d’una manera festiva i combativa, on s’empelta el so dels instruments tradicionals mallorquins amb guitarres elèctriques.

La banda explicava: «Hi ha cançons que mai no moren. Tot i escrites fa dècades el seu missatge –per sort o per desgràcia- és ben vigent. Són cançons necessàries que expliquen coses d’aquest poble. Hi ha joves que cantam les cançons d’aquest poble».

Així, la banda ha revisat peces d’artistes com ara Maria del Mar Bonet, Al-Mayurqa o Coanegra, a més de cançons populars, i ha musicat versos de Bartomeu Rosselló-Porcell i Miquel del Sants.

El 2013 va publicar el primer àlbum, No hi ha temps que no torn, un treball en què van agafar el folklore musical de l’illa i el van fusionar amb sonoritats rockeres sense per això deixar de sonar tradicionals.

El segon disc s’intueix un lleuger desplaçament cap a la distorsió, sempre partint del folklore. Segurament el pas de quartet a trio i l’absència dels vents de Càndid Trujillo ha tingut molt a veure en aquest lleuger canvi de direcció.

Tots dos treballs van ser finalistes a millor disc de folk en els Premis Enderrock 2014 i 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa