Diari La Veu del País Valencià
Un llibre que homenatja totes les persones que han de fugir de la seua terra
L’editorial Bromera ha publicar Refugiats, d‘Ilan Brenman i Guilherme Karsten, un llibre que homenatja totes les persones que en qualsevol moment de la història, en qualsevol lloc del món, es van veure obligades a fugir de la seua terra i buscar una nova llar. Però, quan acabaran el seu viatge? A vegades, l’acollida no és com esperaven.
Després de l’èxit de Les princeses també es tiren pets, Ilan Brenman torna amb un conte ben diferent.

Un conte en què veiem com a través del temps i dels continents, un amulet acompanya les famílies que busquen un lloc segur on poder viure en pau.

A més, la narració fa un repàs de les grans migracions de la història, des de l’antic Egipte fins a l’actualitat, passant per Constantinoble o Europa, acompanyem l’exili de diverses famílies. Una història antiga i alhora molt actual.
L’autor, Ilan Brenman, és fill d’argentins i net de russos i polonesos. Va nàixer a Israel l’any 1973, però es va mudar al Brasil el 1979. De nacionalitat brasilera, ha viscut quasi tota la vida a São Paulo, des d’on continua escrivint. Actualment, viatja per tot el Brasil i arreu del món fent conferències sobre cultura, família, literatura i educació.
L’il·lustrador, Guilherme Karsten, va nàixer a Blumenau (Santa Catarina, el Brasil), on encara resideix. Els seus pares són brasilers d’ascendència portuguesa i alemanya. Quan era xicotet, ja li agradava dibuixar per als amics i crear contes en vinyetes. Ara il·lustra contes propis i d’amics escriptors, imparteix tallers i parla dels seus llibres a les escoles.

Comparteix

Icona de pantalla completa